32 °C Budapest

Deutsche Bank a forintról és a hazai kötvénypiacról

Pénzcentrum
2004. március 1. 15:10

Az elmúlt napok erősödése ellenére is csak óvatosan optimista a forinttal kapcsolatosan a Deutsche Bank.

A befektetési bank elemzői szerint a jegybank legutóbbi Inflációs jelentése egyértelművé tette, hogy a következő hónapokban nem várható (szignifikáns) kamatcsökkentés, ugyanakkor a felülvizsgált inflációs célkitűzés jelzi azt, hogy a további kamatemelkedés szintén valószínűtlen.

A szakértők megítélése szerint a makrogazdasági kép január óta nem igazán változott, a Draskovics-csomag részletei ismertté váltak, ugyanakkor a piac ezt már korábban elkezdte beárazni.

A jelenlegi időszakra jellemző, hogy mérsékelt meglepetést okozó makrogazdasági tényadatok is a hozamok erőteljes ingadozásához és ezzel párhuzamosan a forint árfolyamának számottevő elmozdulásához vezetnek, mely egyértelműen a piac és a külföldi befektetői bizalom törékenységére utal.

Összességében a Deutsche Bank rövid távon nem ajánlja ügyfeleinek vételre a magyar diszkontkincstárjegyeket. A stabilan magas hozamszint ugyan vonzó lehet, ugyanakkor mindez rövid távon nem eredményez jelentősebb tőkenyereséget, miközben az árfolyamingadozás a forintpiacon jelentős kockázatot hordoz magában.

A hosszú oldali állampapírokat a Deutsche Bank már január végén vételre ajánlotta, ugyanis úgy vélte, hogy a lehetséges negatív kockázatok már beárazódtak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?