Deutsche Bank a forintról és a hazai kötvénypiacról

Pénzcentrum
2004. március 1. 15:10

Az elmúlt napok erősödése ellenére is csak óvatosan optimista a forinttal kapcsolatosan a Deutsche Bank.

A befektetési bank elemzői szerint a jegybank legutóbbi Inflációs jelentése egyértelművé tette, hogy a következő hónapokban nem várható (szignifikáns) kamatcsökkentés, ugyanakkor a felülvizsgált inflációs célkitűzés jelzi azt, hogy a további kamatemelkedés szintén valószínűtlen.

A szakértők megítélése szerint a makrogazdasági kép január óta nem igazán változott, a Draskovics-csomag részletei ismertté váltak, ugyanakkor a piac ezt már korábban elkezdte beárazni.

A jelenlegi időszakra jellemző, hogy mérsékelt meglepetést okozó makrogazdasági tényadatok is a hozamok erőteljes ingadozásához és ezzel párhuzamosan a forint árfolyamának számottevő elmozdulásához vezetnek, mely egyértelműen a piac és a külföldi befektetői bizalom törékenységére utal.

Összességében a Deutsche Bank rövid távon nem ajánlja ügyfeleinek vételre a magyar diszkontkincstárjegyeket. A stabilan magas hozamszint ugyan vonzó lehet, ugyanakkor mindez rövid távon nem eredményez jelentősebb tőkenyereséget, miközben az árfolyamingadozás a forintpiacon jelentős kockázatot hordoz magában.

A hosszú oldali állampapírokat a Deutsche Bank már január végén vételre ajánlotta, ugyanis úgy vélte, hogy a lehetséges negatív kockázatok már beárazódtak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?