32 °C Budapest

Brókerrangsor: mindent elsöprő Erste

Pénzcentrum
2004. március 1. 14:09

Rendkívül egészséges forgalom jellemezte a BÉT azonnali részvénypiacát februárban. A bázisidőszakhoz képest 94%-kal nőtt az aktiívitás a piacon. 2001. augusztusa óta a legmagasabb a gördülő 12 hónapos forgalom.


A februári részvényforgalom 372 milliárd forint lett (duplikált adat!), tavaly mindössze 2 hónap hozott ennél magasabb értéket. A brókerrangsor élén természetesen a meggyőző fölényét megtartó Erste végzett, a dobogó másik két helyéért ádáz csata folyt 3 brókercég között. A dobogóról végül is (szokás szerint) a HVB csúszott le, miközben a Concorde 2003. januárja után ismét második helyet ünnepelhetett.


Mielőtt elmennénk az Erste elsősége mellett egy dolgot mindenképpen ki kell emelni; 2000. januárja óta vezetett statisztikánk szerint, soha nem volt még magyar brókercég forgalma 95 milliárd forint. Az Erste most új csúcsra tört, a brókercégnek - amennyiben a piac úgy akarja - idén talán már elérheti a havi teljesítmény a 100 milliárd forintot.


A Concorde -Cashline-HVB trió forgalma 53-56 milliárd forint között mozgott. A helyezésben elfoglalt különbségek nem jelentősek.


A középmezőnyben ING Buda-Cash csata folyt az 5. helyért. Most az ING győzött, ugyanakkor 26 milliárdos fogalmával a Buda-Cashnek sincs mit szégyellnie.

Az Erste mellett a hónap legnagyobb nyertese talán a TOP10-be ismét visszakerülő IEB. A banknak tavaly csak egyszer sikerült beférkőznie a legnagyobbak közé, ráadásul csak augusztusban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Összességében a piaci pozíciók nem nagyon változtak az előző hónapokhoz képest februárban, a piac jól ment, a forgalom magas volt, amelyből összességében a legtöbb brókercég profitált.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?