27 °C Budapest

Brókerrangsor: mindent elsöprő Erste

Pénzcentrum
2004. március 1. 14:09

Rendkívül egészséges forgalom jellemezte a BÉT azonnali részvénypiacát februárban. A bázisidőszakhoz képest 94%-kal nőtt az aktiívitás a piacon. 2001. augusztusa óta a legmagasabb a gördülő 12 hónapos forgalom.


A februári részvényforgalom 372 milliárd forint lett (duplikált adat!), tavaly mindössze 2 hónap hozott ennél magasabb értéket. A brókerrangsor élén természetesen a meggyőző fölényét megtartó Erste végzett, a dobogó másik két helyéért ádáz csata folyt 3 brókercég között. A dobogóról végül is (szokás szerint) a HVB csúszott le, miközben a Concorde 2003. januárja után ismét második helyet ünnepelhetett.


Mielőtt elmennénk az Erste elsősége mellett egy dolgot mindenképpen ki kell emelni; 2000. januárja óta vezetett statisztikánk szerint, soha nem volt még magyar brókercég forgalma 95 milliárd forint. Az Erste most új csúcsra tört, a brókercégnek - amennyiben a piac úgy akarja - idén talán már elérheti a havi teljesítmény a 100 milliárd forintot.


A Concorde -Cashline-HVB trió forgalma 53-56 milliárd forint között mozgott. A helyezésben elfoglalt különbségek nem jelentősek.


A középmezőnyben ING Buda-Cash csata folyt az 5. helyért. Most az ING győzött, ugyanakkor 26 milliárdos fogalmával a Buda-Cashnek sincs mit szégyellnie.

Az Erste mellett a hónap legnagyobb nyertese talán a TOP10-be ismét visszakerülő IEB. A banknak tavaly csak egyszer sikerült beférkőznie a legnagyobbak közé, ráadásul csak augusztusban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Összességében a piaci pozíciók nem nagyon változtak az előző hónapokhoz képest februárban, a piac jól ment, a forgalom magas volt, amelyből összességében a legtöbb brókercég profitált.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM