37 °C Budapest

Továbbra is Bill Gates a világ leggazdagabb embere - Veszélyben az első hely

Pénzcentrum
2004. február 27. 09:02

Bár Bill Gates továbbra is világ leggazdagabb emberének számít, az első helye akár veszélybe is kerülhet, hiszen Warren Buffett már ott lohol a nyakában. A Forbes ismét elkészítette listáját a világ leggazdagabb embereiről.

A világ legvagyonosabb embereinek vagyona 500 milliárd dollárral bővült tavaly. A legjobban a "befektetőpápa’ Warren Buffett járt, akinek vagyona 12.4 milliárd dollárral nőtt.

A lista első 5 helyén tavalyhoz képest nem sok változás történt, a szaúdi király lehagyta Paul Allent. A 6 helyen a Walton család 5 tagja osztozik fejenként 20 milliárd dolláros vagyonnal, amelynek legnagyobb kárvallottja az Oracle-ról ismert Lawrence Ellison, aki így kicsűszott a TOP 10-ből.

A TOP 25-ben két orosz van. A leggazdagabb börtönviselt Hodorovszkij (Jukosz), s a mostanában foci világában csillógó Abramovics.

A földön jelenleg 587 milliárdos van, akikhez csatlakozott az a J.K. Rowling, aki a Harry Potter könyvekkel gyűjtötte össze a vagyonát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az országok szerinti bontásban természetesen az USA-ban van a legtöbb milliárdos, akit Németország követ. A dobogó 3. helyét Oroszország foglalja el, ahol a mostani listával nyolcan csatlakoztak a milliárdosok táborához.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?