Megújult a BAMOSZ

Pénzcentrum
2004. február 27. 13:47

A BAMOSZ alapszabályát módosító, 2003. december 8-i közgyűlését követő időszakban az új alapszabálynak megfelelően létrejöttek és megkezdték működésüket a Szövetség új testületei.

Megújult az elnökség, illetve a korábbiakhoz képest alapvető változás, hogy több új állandó bizottság jött létre, melyek a továbbiakban szakmai kérdésekben a BAMOSZ döntéshozó szerveiként működnek. A BAMOSZ új bizottságai a következők: A jogszabályokkal kapcsolatos előkészítő, véleményezési és lobbi tevékenység a Jogi és Szabályozási Bizottság, a belső szakmai ajánlások és normák kidolgozása a Szakmai Standard Bizottság, az oktatással, befektetői tájékoztatással és egyéb közönségkapcsolattal összefüggő feladatok pedig az Oktatási Bizottság feladatkörébe tartoznak. A tőkepiaci vagyonkezelési szakma átfogó érdekképviseletét felvállalni hivatott ú szervezeten belül létrejött továbbá egy, kifejezetten a befektetési alapokkal, mint termékkel kapcsolatos kérdésekben illetékes bizottság is (Befektetési Alap Bizottság).

Az átalakulási folyamat záró felvonásaként a BAMOSZ 2004. február 11-i közgyűlésén megválasztásra került az új Etikai Bizottság, melynek tagjai közé első alkalommal lett megválasztva külső, nem BAMOSZ tag szakértő, dr. Tomori Erika személyében.

A BAMOSZ testületeinek új vezetői az alábbi személyek lettek:
· Elnök: Holtzer Péter
· Az elnökség további tagjai: Fundelits István, Miszori István, Nagy Zoltán, Schuszter Péter
· Az Etikai Bizottság elnöke: Nagy Zoltán
· A Befektetési Alap Bizottság elnöke: dr. Cseh György
· A Szabályozási Bizottság elnöke: Fatér Gyula
· A Szakmai Standard Bizottság elnöke: Kovács Zsolt
· Az Oktatási Bizottság elnöke: Szalai Sándor
A decemberi közgyűlés meghatározta a Szövetség 2004. évi fő célkitűzéseit. A lobby célokon belül kiemelt feladatként szerepel a hosszú távú megtakarításokat elősegítő támogatási rendszer létrehozása, továbbá a tőkepiaci törvény módosítása a további piaci konszolidáció elősegítése és a hazai alapkezelők nemzetközi versenyhelyzetének erősítése érdekében. További alapvető célként lett meghatározva a befektetők tájékoztatása és a közönségkapcsolatok erősítése, melynek keretén belül rövidesen egy megújult, a befektetők informálását elősegítő, gazdag tartalommal rendelkező honlappal kívánunk megjelenni. Ezen túlmenően tanulmányokkal illetve szakmai konferencia megrendezésével kívánja a BAMOSZ elősegíteni a szakma általános fejlődését.

A február 11-i közgyűlésen új tagokkal bővült a Szövetség, a Pilis Invest Befektetési Alapkezelő mellett felvételt nyert az UNIQA Vagyonkezelő Rt.-t is, mely társaság az első nem alapkezelő tagja a BAMOSZ-nak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?