6 °C Budapest

Megújult a BAMOSZ

Pénzcentrum
2004. február 27. 13:47

A BAMOSZ alapszabályát módosító, 2003. december 8-i közgyűlését követő időszakban az új alapszabálynak megfelelően létrejöttek és megkezdték működésüket a Szövetség új testületei.

Megújult az elnökség, illetve a korábbiakhoz képest alapvető változás, hogy több új állandó bizottság jött létre, melyek a továbbiakban szakmai kérdésekben a BAMOSZ döntéshozó szerveiként működnek. A BAMOSZ új bizottságai a következők: A jogszabályokkal kapcsolatos előkészítő, véleményezési és lobbi tevékenység a Jogi és Szabályozási Bizottság, a belső szakmai ajánlások és normák kidolgozása a Szakmai Standard Bizottság, az oktatással, befektetői tájékoztatással és egyéb közönségkapcsolattal összefüggő feladatok pedig az Oktatási Bizottság feladatkörébe tartoznak. A tőkepiaci vagyonkezelési szakma átfogó érdekképviseletét felvállalni hivatott ú szervezeten belül létrejött továbbá egy, kifejezetten a befektetési alapokkal, mint termékkel kapcsolatos kérdésekben illetékes bizottság is (Befektetési Alap Bizottság).

Az átalakulási folyamat záró felvonásaként a BAMOSZ 2004. február 11-i közgyűlésén megválasztásra került az új Etikai Bizottság, melynek tagjai közé első alkalommal lett megválasztva külső, nem BAMOSZ tag szakértő, dr. Tomori Erika személyében.

A BAMOSZ testületeinek új vezetői az alábbi személyek lettek:
· Elnök: Holtzer Péter
· Az elnökség további tagjai: Fundelits István, Miszori István, Nagy Zoltán, Schuszter Péter
· Az Etikai Bizottság elnöke: Nagy Zoltán
· A Befektetési Alap Bizottság elnöke: dr. Cseh György
· A Szabályozási Bizottság elnöke: Fatér Gyula
· A Szakmai Standard Bizottság elnöke: Kovács Zsolt
· Az Oktatási Bizottság elnöke: Szalai Sándor
A decemberi közgyűlés meghatározta a Szövetség 2004. évi fő célkitűzéseit. A lobby célokon belül kiemelt feladatként szerepel a hosszú távú megtakarításokat elősegítő támogatási rendszer létrehozása, továbbá a tőkepiaci törvény módosítása a további piaci konszolidáció elősegítése és a hazai alapkezelők nemzetközi versenyhelyzetének erősítése érdekében. További alapvető célként lett meghatározva a befektetők tájékoztatása és a közönségkapcsolatok erősítése, melynek keretén belül rövidesen egy megújult, a befektetők informálását elősegítő, gazdag tartalommal rendelkező honlappal kívánunk megjelenni. Ezen túlmenően tanulmányokkal illetve szakmai konferencia megrendezésével kívánja a BAMOSZ elősegíteni a szakma általános fejlődését.

A február 11-i közgyűlésen új tagokkal bővült a Szövetség, a Pilis Invest Befektetési Alapkezelő mellett felvételt nyert az UNIQA Vagyonkezelő Rt.-t is, mely társaság az első nem alapkezelő tagja a BAMOSZ-nak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem