Malév - CSA szándéknyilatkozat: mérföldkő a SkyTeam tagság felé (2.)

Pénzcentrum
2004. február 26. 15:20

Sándor László és Jaroslav Tvrdik szándéknyilatkozatot írt alá ma délután a Malév Rt. és a CSA Czech Airlines kereskedelmi együttműködésének szorosabbá és hatékonyabbá tételéről. A megállapodás legfontosabb fegyverténye, hogy a teljes jogú SkyTeam tagnak számító cseh nemzeti légitársaság szponzorként segíti és támogatja a Malév mielőbbi társult tagságát. A Delta Airlines, az Air France, az Alitalia, a Korean Air, az Aeromexico és a CSA Czech Airlines teljes jogú tagok nevével fémjelezhető SkyTeam a világ 110 nagyvárosa felé naponta 7,865 járatot üzemeltet, amely évente 212 millió utas és 54 millió törzsutas szállítását jelenti.

Mint ismeretes, a Malév már hónapok óta aktív érdeklődést mutatott, hogy csatlakozhasson a világ egyik vezető légiszövetségéhez. A szabályok értelmében a társult tagjelöltnek előbb egy szponzort kellett keresnie, amely később közvetítőként lép fel a szövetség többi tagja felé - a mai kétoldalú megállapodás létrejöttét hónapokig tartó intenzív tárgyalások előzték meg.


A társult tagnak ugyan nincs szavazati joga a szövetség döntéseinek meghozatalakor, az előnyök azonban így is értékesek: igénybe veheti az utasok számára nyújtott kedvezményeket - repülőtéri várótermek használata, Törzsutas programokhoz való csatlakozás -, további bilaterális egyezményeken kersztül kiterjesztheti hálózatát, a gépek karbantartására vonatkozó és egyéb komplementer kapacitásokat használhat ki, a turizmust ösztönző chartergépeket üzemeltethet, profitálhat a know-how, a minőségnormák és a közös márkanév alkalmazásából.

A megállapodás értelmében a magyar légitársaságnak 123 feltételt kell teljesítenie szeptemberig, amelyek közül Sándor László véleménye szerint az IT rendszerek összehangolása ígérkezik a legnehezebbnek, ugyanakkor 73 feltétel 40 napon belül abszolválható.

A társulási folyamat utolsó állomásáit az októberi szövetségi audit és a novemberi jóváhagyás jelentheti.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?