37 °C Budapest

Malév - CSA szándéknyilatkozat: mérföldkő a SkyTeam tagság felé (2.)

Pénzcentrum
2004. február 26. 15:20

Sándor László és Jaroslav Tvrdik szándéknyilatkozatot írt alá ma délután a Malév Rt. és a CSA Czech Airlines kereskedelmi együttműködésének szorosabbá és hatékonyabbá tételéről. A megállapodás legfontosabb fegyverténye, hogy a teljes jogú SkyTeam tagnak számító cseh nemzeti légitársaság szponzorként segíti és támogatja a Malév mielőbbi társult tagságát. A Delta Airlines, az Air France, az Alitalia, a Korean Air, az Aeromexico és a CSA Czech Airlines teljes jogú tagok nevével fémjelezhető SkyTeam a világ 110 nagyvárosa felé naponta 7,865 járatot üzemeltet, amely évente 212 millió utas és 54 millió törzsutas szállítását jelenti.

Mint ismeretes, a Malév már hónapok óta aktív érdeklődést mutatott, hogy csatlakozhasson a világ egyik vezető légiszövetségéhez. A szabályok értelmében a társult tagjelöltnek előbb egy szponzort kellett keresnie, amely később közvetítőként lép fel a szövetség többi tagja felé - a mai kétoldalú megállapodás létrejöttét hónapokig tartó intenzív tárgyalások előzték meg.


A társult tagnak ugyan nincs szavazati joga a szövetség döntéseinek meghozatalakor, az előnyök azonban így is értékesek: igénybe veheti az utasok számára nyújtott kedvezményeket - repülőtéri várótermek használata, Törzsutas programokhoz való csatlakozás -, további bilaterális egyezményeken kersztül kiterjesztheti hálózatát, a gépek karbantartására vonatkozó és egyéb komplementer kapacitásokat használhat ki, a turizmust ösztönző chartergépeket üzemeltethet, profitálhat a know-how, a minőségnormák és a közös márkanév alkalmazásából.

A megállapodás értelmében a magyar légitársaságnak 123 feltételt kell teljesítenie szeptemberig, amelyek közül Sándor László véleménye szerint az IT rendszerek összehangolása ígérkezik a legnehezebbnek, ugyanakkor 73 feltétel 40 napon belül abszolválható.

A társulási folyamat utolsó állomásáit az októberi szövetségi audit és a novemberi jóváhagyás jelentheti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy en vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?