35 °C Budapest

Synergon: egy 180 m Ft-os megrendelés (2. - részletek)

Pénzcentrum
2004. február 25. 15:36

A Synergon Informatika Rt. nyerte meg a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház integrált informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési pályázatot - tette közzé az informatika cég.

A projekt értéke meghaladja a 180 millió forintot, melyben benne foglaltatik a számítógépes hálózat kiépítése a munkaállomásokkal együtt, az orvosszakmai rendszer (Inforend) és gazdálkodási rendszer kiépítése, valamint hat évre szóló magas szintű rendelkezésre állás.

Az InfoRend az egészségügyi intézmények betegellátási, adatszolgáltatási és gazdálkodási tevékenységeit támogató, integrált egészségügyi információs rendszer.

Az orvosszakmai és gazdasági integrált rendszer

A Synergon az InfoRend kórházi rendszerével nyerte meg a Nyírő Gyula Kórház integrált informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az InfoRend értékálló, csúcstechnológiai alapokon egy megoldásra helyezi az intézmény teljes információgazdálkodását. A Synergon magas szakmai színvonalú munkájával biztosítja, hogy a Nyírő Gyula Kórház - a kórházi működés fennakadása nélkül - 6 hónap alatt térjen át az integrált rendszer használatára.
Az orvosi és gazdasági integrált rendszer felöleli a gazdasági, a laboratóriumi, a gyógyszerezési, a digitális radiológiai képfeldolgozási és archiválási, a logisztikai, a bér- és munkaügyi feladatok és munkafolyamatok támogatásához szükséges információ-technológiai megoldásokat. A rendszer lehetőséget nyújt az adatok, vizsgálatok, laborleletek on-line azonnali elérésére és biztosítja gyógyszerezés logisztikáját (akár a páciens szintű gyógyszerezéssel), továbbá a nővéri folyamatokat és osztályos élelmezés támogatásával. A szakmai munka magas színvonalú adminisztrációja és adatkezelése mellett a kórházvezetés részére percre pontos és on-line gazdasági és költségadatokat szolgáltat a klinikai és kontrolling rendszeren keresztül, mellyel megvalósítja a költséghatékony működéshez szükséges menedzsmenti felügyeletet.

A rendszer

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hat évre szóló projekt összetettségében és szakmai kihívásaiban egyedülálló, teljes körű informatikai megoldást nyújt a hardverszállítástól a rendszerintegráción keresztül az üzemeltetésig. A legkorszerűbb Oracle alapú integrált klinikai és gazdasági rendszer valósul meg 220 HP személyi számítógép és a hozzájuk tartozó helyi és hálózati lézernyomtató, 6 HP szerver, hálózat, orvosszakmai alrendszer és gazdálkodási alrendszer kiépítésével. Az új rendszer bevezetésének alapfeltétele, hogy a kezelőszemélyzet elsajátítsa a bevezetésre kerülő alkalmazásokat, valamint a Windows 2000 operációs rendszer alapszintű működtetését, melyben a Synergon szakemberei segíteni fogják a kórház dolgozóit.

Az integrált informatikai rendszer bevezetése kiterjed az összes klinikai, gazdasági, labor-, gyógyszer-, élelmezési, munkaügyi, adattárolási, levelező-, vírusvédelmi, intra/internet-alrendszerekre, valamint a helyi és hálózati operációs rendszerekre. A beruházás során kialakítják minden épület helyi hálózatát, a helyi hálózatokat összekötő optikai gerinchálózatot a kórházak területén belül. A teljes leszállított rendszer üzemeltetését magas szintű támogatási szolgáltatás keretében biztosítja a Synergon 6 éves időtartamban.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00