29 °C Budapest

Synergon: egy 180 m Ft-os megrendelés (2. - részletek)

Pénzcentrum
2004. február 25. 15:36

A Synergon Informatika Rt. nyerte meg a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház integrált informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési pályázatot - tette közzé az informatika cég.

A projekt értéke meghaladja a 180 millió forintot, melyben benne foglaltatik a számítógépes hálózat kiépítése a munkaállomásokkal együtt, az orvosszakmai rendszer (Inforend) és gazdálkodási rendszer kiépítése, valamint hat évre szóló magas szintű rendelkezésre állás.

Az InfoRend az egészségügyi intézmények betegellátási, adatszolgáltatási és gazdálkodási tevékenységeit támogató, integrált egészségügyi információs rendszer.

Az orvosszakmai és gazdasági integrált rendszer

A Synergon az InfoRend kórházi rendszerével nyerte meg a Nyírő Gyula Kórház integrált informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az InfoRend értékálló, csúcstechnológiai alapokon egy megoldásra helyezi az intézmény teljes információgazdálkodását. A Synergon magas szakmai színvonalú munkájával biztosítja, hogy a Nyírő Gyula Kórház - a kórházi működés fennakadása nélkül - 6 hónap alatt térjen át az integrált rendszer használatára.
Az orvosi és gazdasági integrált rendszer felöleli a gazdasági, a laboratóriumi, a gyógyszerezési, a digitális radiológiai képfeldolgozási és archiválási, a logisztikai, a bér- és munkaügyi feladatok és munkafolyamatok támogatásához szükséges információ-technológiai megoldásokat. A rendszer lehetőséget nyújt az adatok, vizsgálatok, laborleletek on-line azonnali elérésére és biztosítja gyógyszerezés logisztikáját (akár a páciens szintű gyógyszerezéssel), továbbá a nővéri folyamatokat és osztályos élelmezés támogatásával. A szakmai munka magas színvonalú adminisztrációja és adatkezelése mellett a kórházvezetés részére percre pontos és on-line gazdasági és költségadatokat szolgáltat a klinikai és kontrolling rendszeren keresztül, mellyel megvalósítja a költséghatékony működéshez szükséges menedzsmenti felügyeletet.

A rendszer

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hat évre szóló projekt összetettségében és szakmai kihívásaiban egyedülálló, teljes körű informatikai megoldást nyújt a hardverszállítástól a rendszerintegráción keresztül az üzemeltetésig. A legkorszerűbb Oracle alapú integrált klinikai és gazdasági rendszer valósul meg 220 HP személyi számítógép és a hozzájuk tartozó helyi és hálózati lézernyomtató, 6 HP szerver, hálózat, orvosszakmai alrendszer és gazdálkodási alrendszer kiépítésével. Az új rendszer bevezetésének alapfeltétele, hogy a kezelőszemélyzet elsajátítsa a bevezetésre kerülő alkalmazásokat, valamint a Windows 2000 operációs rendszer alapszintű működtetését, melyben a Synergon szakemberei segíteni fogják a kórház dolgozóit.

Az integrált informatikai rendszer bevezetése kiterjed az összes klinikai, gazdasági, labor-, gyógyszer-, élelmezési, munkaügyi, adattárolási, levelező-, vírusvédelmi, intra/internet-alrendszerekre, valamint a helyi és hálózati operációs rendszerekre. A beruházás során kialakítják minden épület helyi hálózatát, a helyi hálózatokat összekötő optikai gerinchálózatot a kórházak területén belül. A teljes leszállított rendszer üzemeltetését magas szintű támogatási szolgáltatás keretében biztosítja a Synergon 6 éves időtartamban.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem