32 °C Budapest

Felcsuti Péter a Raiffeisen eredményéről - éves tervek - beolvasztják az RSI-t!!!

Pénzcentrum
2004. február 25. 11:27

Eredményes évet zárt 2003-ban a Raiffeisen Bank, a társaság az adózás utáni eredményét 28%-kal növelve 13.1 milliárd forintos profitot termelt. A mérlegfőösszeg 54%-kal 830 milliárd forintra nőtt. A bank ugyan az Erste-Postbank fúzió révén elvesztette 5. helyét a magyar bankok rangsorában, azonban Felcsuti Péter vezérigazgató bízik abban, hogy a pozíciót hamarosan visszaszerzi.

A bank növekedését most első alkalommal nem az eszköz, hanem a forrásoldal eredményezte, az ügyfélbetétek 68%-kal nőttek. A bank lakossági expanziója jegyében a következő 3 évben 70 új fiókot kíván nyitni.

A leánycégek teljesítményét illetően Felcsuti Péter kiemelte, hogy az RSI veszteséges volt 2003-ban, amely következében a bank vezetése az integráció mellett döntött. Az integráció 2004 őszén zárul várhatóan.

A lízingcég növekedése igen magas volt, azonban főleg a használtautó üzletág miatt jelentős céltartalékképzésre kényszerült. A lízingcég eredménye 89%-kal 775 millió forintra nőtt. Felcsuti Péter szerint 2004-ben megindulhat a lízingpiac tisztulása és a bankok visszafoghatják az expanziót.

Felcsuti Péter kiemelten szólt az ingatlan területről, ahol mind az ingatlanalap, mind az ingatlancég jó teljesítmény nyújtott.

2004-re a Raiffeisen a maguk számára kevésbé kedvezőtlen környezettel számol. A Raiffeisen a lakossági hitelkereslet csökkenésére számít, amelyet már most érez. Felcsuti Péter aggodalmát fejezte ki, miszerint nem tudják, hogy a magas kamatszint befolyásolja-e a vállalati hitelkeresletet.

A gazdaság állapotában az időben javulás következett be. A Raiffeisen volatilis forinttal számol, ugyanakkor komoly pozitívum, hogy a reálgazdaság egészségesen bővül. A bank az első félévben nem számol kamatcsökkentéssel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Felcsuti szerint, amennyiben a Draskovics csomag megvalósul és a folyamatok jól alakulnak, akkor a forintpiaci várakozások javulhatnak, s előbb nyílna lehetősége a jegybanknak a kamatcsökkentésre.

2004-ben 21%-os növekedésre számít a bank a mérlegfőössszeg területén (1000 mrd forint)
Az ügyfélhitelek terén 20, az ügyfélbetétek terén 23%-os növekedésre számít a bank. Az eredmény 18-20%-kal 15.5 milliárd forintra nőhet. Idén a bank 20 fiókot tervez nyitni.

A költség/bevétel arány 51% (amortizációt tartalmaz az adat),amellyel a Raiffeisen 3. legjobb a jelentős bankok között.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?