27 °C Budapest

Felcsuti Péter a Raiffeisen eredményéről - éves tervek - beolvasztják az RSI-t!!!

Pénzcentrum
2004. február 25. 11:27

Eredményes évet zárt 2003-ban a Raiffeisen Bank, a társaság az adózás utáni eredményét 28%-kal növelve 13.1 milliárd forintos profitot termelt. A mérlegfőösszeg 54%-kal 830 milliárd forintra nőtt. A bank ugyan az Erste-Postbank fúzió révén elvesztette 5. helyét a magyar bankok rangsorában, azonban Felcsuti Péter vezérigazgató bízik abban, hogy a pozíciót hamarosan visszaszerzi.

A bank növekedését most első alkalommal nem az eszköz, hanem a forrásoldal eredményezte, az ügyfélbetétek 68%-kal nőttek. A bank lakossági expanziója jegyében a következő 3 évben 70 új fiókot kíván nyitni.

A leánycégek teljesítményét illetően Felcsuti Péter kiemelte, hogy az RSI veszteséges volt 2003-ban, amely következében a bank vezetése az integráció mellett döntött. Az integráció 2004 őszén zárul várhatóan.

A lízingcég növekedése igen magas volt, azonban főleg a használtautó üzletág miatt jelentős céltartalékképzésre kényszerült. A lízingcég eredménye 89%-kal 775 millió forintra nőtt. Felcsuti Péter szerint 2004-ben megindulhat a lízingpiac tisztulása és a bankok visszafoghatják az expanziót.

Felcsuti Péter kiemelten szólt az ingatlan területről, ahol mind az ingatlanalap, mind az ingatlancég jó teljesítmény nyújtott.

2004-re a Raiffeisen a maguk számára kevésbé kedvezőtlen környezettel számol. A Raiffeisen a lakossági hitelkereslet csökkenésére számít, amelyet már most érez. Felcsuti Péter aggodalmát fejezte ki, miszerint nem tudják, hogy a magas kamatszint befolyásolja-e a vállalati hitelkeresletet.

A gazdaság állapotában az időben javulás következett be. A Raiffeisen volatilis forinttal számol, ugyanakkor komoly pozitívum, hogy a reálgazdaság egészségesen bővül. A bank az első félévben nem számol kamatcsökkentéssel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Felcsuti szerint, amennyiben a Draskovics csomag megvalósul és a folyamatok jól alakulnak, akkor a forintpiaci várakozások javulhatnak, s előbb nyílna lehetősége a jegybanknak a kamatcsökkentésre.

2004-ben 21%-os növekedésre számít a bank a mérlegfőössszeg területén (1000 mrd forint)
Az ügyfélhitelek terén 20, az ügyfélbetétek terén 23%-os növekedésre számít a bank. Az eredmény 18-20%-kal 15.5 milliárd forintra nőhet. Idén a bank 20 fiókot tervez nyitni.

A költség/bevétel arány 51% (amortizációt tartalmaz az adat),amellyel a Raiffeisen 3. legjobb a jelentős bankok között.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM