Felcsuti Péter a Raiffeisen eredményéről - éves tervek - beolvasztják az RSI-t!!!

Pénzcentrum
2004. február 25. 11:27

Eredményes évet zárt 2003-ban a Raiffeisen Bank, a társaság az adózás utáni eredményét 28%-kal növelve 13.1 milliárd forintos profitot termelt. A mérlegfőösszeg 54%-kal 830 milliárd forintra nőtt. A bank ugyan az Erste-Postbank fúzió révén elvesztette 5. helyét a magyar bankok rangsorában, azonban Felcsuti Péter vezérigazgató bízik abban, hogy a pozíciót hamarosan visszaszerzi.

A bank növekedését most első alkalommal nem az eszköz, hanem a forrásoldal eredményezte, az ügyfélbetétek 68%-kal nőttek. A bank lakossági expanziója jegyében a következő 3 évben 70 új fiókot kíván nyitni.

A leánycégek teljesítményét illetően Felcsuti Péter kiemelte, hogy az RSI veszteséges volt 2003-ban, amely következében a bank vezetése az integráció mellett döntött. Az integráció 2004 őszén zárul várhatóan.

A lízingcég növekedése igen magas volt, azonban főleg a használtautó üzletág miatt jelentős céltartalékképzésre kényszerült. A lízingcég eredménye 89%-kal 775 millió forintra nőtt. Felcsuti Péter szerint 2004-ben megindulhat a lízingpiac tisztulása és a bankok visszafoghatják az expanziót.

Felcsuti Péter kiemelten szólt az ingatlan területről, ahol mind az ingatlanalap, mind az ingatlancég jó teljesítmény nyújtott.

2004-re a Raiffeisen a maguk számára kevésbé kedvezőtlen környezettel számol. A Raiffeisen a lakossági hitelkereslet csökkenésére számít, amelyet már most érez. Felcsuti Péter aggodalmát fejezte ki, miszerint nem tudják, hogy a magas kamatszint befolyásolja-e a vállalati hitelkeresletet.

A gazdaság állapotában az időben javulás következett be. A Raiffeisen volatilis forinttal számol, ugyanakkor komoly pozitívum, hogy a reálgazdaság egészségesen bővül. A bank az első félévben nem számol kamatcsökkentéssel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Felcsuti szerint, amennyiben a Draskovics csomag megvalósul és a folyamatok jól alakulnak, akkor a forintpiaci várakozások javulhatnak, s előbb nyílna lehetősége a jegybanknak a kamatcsökkentésre.

2004-ben 21%-os növekedésre számít a bank a mérlegfőössszeg területén (1000 mrd forint)
Az ügyfélhitelek terén 20, az ügyfélbetétek terén 23%-os növekedésre számít a bank. Az eredmény 18-20%-kal 15.5 milliárd forintra nőhet. Idén a bank 20 fiókot tervez nyitni.

A költség/bevétel arány 51% (amortizációt tartalmaz az adat),amellyel a Raiffeisen 3. legjobb a jelentős bankok között.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.29 14:42
Az átalakulás, egyesülés és szétválás folyamatának bemutatása előtt szükséges azon jogszabályok átte...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?