1 °C Budapest

BÉT közgyűlés: poziban a tulajdonosok (Összefoglaló a közgyűlésről) (2)

Pénzcentrum
2004. február 19. 15:01

Elég egyértelmű volt a kép a BÉT ma tartott közgyűlésén, a tulajdonosok egy jól körülhatárolható csoportja ( Cashline, Arago, Korányi G. Tamás) egységesen fellépve dominálták a szavazásokat. Céljaik nem voltak teljesen eltérőek az igazgatóságétól és a többi tulajdonosétól, inkább csak pár, de igen komoly részletben akadtak feszültségek, s alapvetően az út volt más. A BÁT tulajdonosi szerkezetében is meghatározó részesedést vállaló csoport komoly összeget harcolt ki az árutőzsde 25%-os KELER csomagjáért, megmutatta, hogy ki az úr a háznál.


A közgyűlés támogatta a BÁT integrációt és a KELER BÁT tulajdonban lévő részvénycsomagjának megvásárlását. A BÁT integráció kapcsán kisebb feszültség alakult ki, az igazgatóság véleménye szerint a közgyűlés ebben nem dönthet, a meghatározó részvényesek ezt máshogy gondolták. A lényeg, hogy a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot az integráció végrehajtására. A tulajdonosok azt próbálták érzékeltetni, hogy a döntés nem az igazgatóság kezében van.

A KELER csomag vételára valószínűleg 2,887 millió forint lesz (készpénzérték) ez a BÉT által kínált maximum és a BÁT által elvárt minimum. A közgyűlés elfogadta, hogy amennyiben a BÉT tovább adná a BÁT-tól vásárolt csomagot, akkor az eladási ár és a beszerzési ár különbségének 50% -át (korrigálva a tulajdonosi kifizetésekkel) a BÁT-tal rendeznie kell. A közgyűlés elég szorosan definálta, hogy a BÉT milyen feltételekkel és időzítéssel veheti meg a KELER részesedést (tulajdonképpen az itt is szavazó BÁT részvényesektől), az igazgatóságnak sok mozgástere nem maradt.

Az igazgatóságban is történtek jelentős változások, amelyek közül a Cashline és az Arago képviseletét érdemes kiemelni. Az FB-be Korányi Tamás és Gránicz János (Arago) került beválasztásra. Albrecht Ottó javaslatát a közgyűlés elfogadta, március 1-től nem illeti meg díjazás a vezető tisztségviselőket.

A közgyűlésen semmi meglepő nem történt, a folyamatok úgy alakultak, ahogy arra számítani lehetett. A meghatározó tulajdonosi csoport egy jól felépített tranzakcióban mindent vitt, párhuzamosan, de külön úton haladva az igazgatósággal, s az elmúlt évek egyik legjobb üzletét valósította meg. A tőzsde sorsa nem a közgyűlésen, hanem már előtte a tulajdonosi viszonyok átrendeződése során dőlt el.
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem