22 °C Budapest

BÉT közgyűlés: poziban a tulajdonosok (Összefoglaló a közgyűlésről) (2)

Pénzcentrum
2004. február 19. 15:01

Elég egyértelmű volt a kép a BÉT ma tartott közgyűlésén, a tulajdonosok egy jól körülhatárolható csoportja ( Cashline, Arago, Korányi G. Tamás) egységesen fellépve dominálták a szavazásokat. Céljaik nem voltak teljesen eltérőek az igazgatóságétól és a többi tulajdonosétól, inkább csak pár, de igen komoly részletben akadtak feszültségek, s alapvetően az út volt más. A BÁT tulajdonosi szerkezetében is meghatározó részesedést vállaló csoport komoly összeget harcolt ki az árutőzsde 25%-os KELER csomagjáért, megmutatta, hogy ki az úr a háznál.


A közgyűlés támogatta a BÁT integrációt és a KELER BÁT tulajdonban lévő részvénycsomagjának megvásárlását. A BÁT integráció kapcsán kisebb feszültség alakult ki, az igazgatóság véleménye szerint a közgyűlés ebben nem dönthet, a meghatározó részvényesek ezt máshogy gondolták. A lényeg, hogy a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot az integráció végrehajtására. A tulajdonosok azt próbálták érzékeltetni, hogy a döntés nem az igazgatóság kezében van.

A KELER csomag vételára valószínűleg 2,887 millió forint lesz (készpénzérték) ez a BÉT által kínált maximum és a BÁT által elvárt minimum. A közgyűlés elfogadta, hogy amennyiben a BÉT tovább adná a BÁT-tól vásárolt csomagot, akkor az eladási ár és a beszerzési ár különbségének 50% -át (korrigálva a tulajdonosi kifizetésekkel) a BÁT-tal rendeznie kell. A közgyűlés elég szorosan definálta, hogy a BÉT milyen feltételekkel és időzítéssel veheti meg a KELER részesedést (tulajdonképpen az itt is szavazó BÁT részvényesektől), az igazgatóságnak sok mozgástere nem maradt.

Az igazgatóságban is történtek jelentős változások, amelyek közül a Cashline és az Arago képviseletét érdemes kiemelni. Az FB-be Korányi Tamás és Gránicz János (Arago) került beválasztásra. Albrecht Ottó javaslatát a közgyűlés elfogadta, március 1-től nem illeti meg díjazás a vezető tisztségviselőket.

A közgyűlésen semmi meglepő nem történt, a folyamatok úgy alakultak, ahogy arra számítani lehetett. A meghatározó tulajdonosi csoport egy jól felépített tranzakcióban mindent vitt, párhuzamosan, de külön úton haladva az igazgatósággal, s az elmúlt évek egyik legjobb üzletét valósította meg. A tőzsde sorsa nem a közgyűlésen, hanem már előtte a tulajdonosi viszonyok átrendeződése során dőlt el.
HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?