-1 °C Budapest

Invitel: stabilitás és a növekedés éve lehet 2004 - támadás a szabályozás ellen

Pénzcentrum
2004. február 18. 11:24

A tavalyi évet értékelve és jövőbe tekintve tartotta sajtótéjékoztatóját az Invitel. A távközlési társaság hosszú ideje most jelent meg a sajtó nyilvánossága előtt. Ian McKenzie, az Invitel elnök-(ideiglenes) vezérigazgatója elmondása szerint jelen pillanatban is folyik az új vezérigazgató keresése, várhatóan pár hónapon belül meglesz a következő operatív vezető.

A tavalyi évet értékelve McKenzie előrebocsátotta, hogy pénzügyi adatokról nem kíván beszélni, mivel ezek nem véglegesek. Elsősorban erre lettünk volna kíváncsiak a mai tájékoztatón.

McKenzie kiemelte, hogy az AIG és GMT tulajdonszerzése a vártnál lassabban következett be, így az első 5 hónap a bizonytalanság, késlekedés jegyében telt el. Ennek is volt betudható, hogy a költségterveket sikerült tartani, azonban a bevételek messze elmaradtak a várakozásoktól. A nyár az átszervezés jegyében telt el, amely leépítést is tartalmazott. A társaság decemberre teljesítette a módosított 2003-a célokat .

A névváltás kapcsán a McKenzie kiemelte, hogy oka az volt, hogy a Vivendi további 6 hónapig engedélyezte csak a névhasználatot a tulajdonváltás után.

A vezetékes ügyfelek körében a lemorzsolódást sikerült csökkenteni. Tavaly az ADSL vonalak száma az ötszörösére nőtt, az LTO területén belül a lakosság 60%-át már eléri a technológia, idén ez az arány eléri a 90%-ot.

Az Invitel piaci részesedése az ADSL piacon 12%, a piac 2. legnagyobb szolgáltatója.

Az idei év az Invitel szándékai szerint a stabilitás és a további növekedés jegyében teljen el. Ehhez pozitív belső feltételek társulnak (megalapozódtak a növekedési feltételek, a CAPEX +70% és marrketingkiadások+50% megnövelése). A külső környezet azonban az EHT és a szabályozás miatt bizonytalan- véli az Invitel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

2004-ben az Invitel szeretné piaci részesedését tovább növelni . Szeretné csökkenti a vezetékes ügyfelek lemorzsolódását, növelni a szélessávú és üzleti kommunikációs üzletet.

McKenzie fokozottan kritizálta az aktuális piaci szasbályozást hangsúlyozta a mobil cégek által élvezett előnyöket, és rugalmasabb szabályozási környezetet, s tarifarebalanszírozást kért. McKenzie szerint jó lenne, ha nem lejtene egyik irányba a pálya.

A Vivendi 2004-ben árbevétele 10-12, eredménye 15-20%-os növekedésére számít, azonban bázisértékeket nem adott meg.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
A Linkedin-re ezzel a commenttel postoltam (és mivel az is jó lett szerintem, idemásolom, hátha vala...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm