37 °C Budapest

Invitel: stabilitás és a növekedés éve lehet 2004 - támadás a szabályozás ellen

Pénzcentrum
2004. február 18. 11:24

A tavalyi évet értékelve és jövőbe tekintve tartotta sajtótéjékoztatóját az Invitel. A távközlési társaság hosszú ideje most jelent meg a sajtó nyilvánossága előtt. Ian McKenzie, az Invitel elnök-(ideiglenes) vezérigazgatója elmondása szerint jelen pillanatban is folyik az új vezérigazgató keresése, várhatóan pár hónapon belül meglesz a következő operatív vezető.

A tavalyi évet értékelve McKenzie előrebocsátotta, hogy pénzügyi adatokról nem kíván beszélni, mivel ezek nem véglegesek. Elsősorban erre lettünk volna kíváncsiak a mai tájékoztatón.

McKenzie kiemelte, hogy az AIG és GMT tulajdonszerzése a vártnál lassabban következett be, így az első 5 hónap a bizonytalanság, késlekedés jegyében telt el. Ennek is volt betudható, hogy a költségterveket sikerült tartani, azonban a bevételek messze elmaradtak a várakozásoktól. A nyár az átszervezés jegyében telt el, amely leépítést is tartalmazott. A társaság decemberre teljesítette a módosított 2003-a célokat .

A névváltás kapcsán a McKenzie kiemelte, hogy oka az volt, hogy a Vivendi további 6 hónapig engedélyezte csak a névhasználatot a tulajdonváltás után.

A vezetékes ügyfelek körében a lemorzsolódást sikerült csökkenteni. Tavaly az ADSL vonalak száma az ötszörösére nőtt, az LTO területén belül a lakosság 60%-át már eléri a technológia, idén ez az arány eléri a 90%-ot.

Az Invitel piaci részesedése az ADSL piacon 12%, a piac 2. legnagyobb szolgáltatója.

Az idei év az Invitel szándékai szerint a stabilitás és a további növekedés jegyében teljen el. Ehhez pozitív belső feltételek társulnak (megalapozódtak a növekedési feltételek, a CAPEX +70% és marrketingkiadások+50% megnövelése). A külső környezet azonban az EHT és a szabályozás miatt bizonytalan- véli az Invitel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2004-ben az Invitel szeretné piaci részesedését tovább növelni . Szeretné csökkenti a vezetékes ügyfelek lemorzsolódását, növelni a szélessávú és üzleti kommunikációs üzletet.

McKenzie fokozottan kritizálta az aktuális piaci szasbályozást hangsúlyozta a mobil cégek által élvezett előnyöket, és rugalmasabb szabályozási környezetet, s tarifarebalanszírozást kért. McKenzie szerint jó lenne, ha nem lejtene egyik irányba a pálya.

A Vivendi 2004-ben árbevétele 10-12, eredménye 15-20%-os növekedésére számít, azonban bázisértékeket nem adott meg.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy en vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?