Invitel: stabilitás és a növekedés éve lehet 2004 - támadás a szabályozás ellen

Pénzcentrum
2004. február 18. 11:24

A tavalyi évet értékelve és jövőbe tekintve tartotta sajtótéjékoztatóját az Invitel. A távközlési társaság hosszú ideje most jelent meg a sajtó nyilvánossága előtt. Ian McKenzie, az Invitel elnök-(ideiglenes) vezérigazgatója elmondása szerint jelen pillanatban is folyik az új vezérigazgató keresése, várhatóan pár hónapon belül meglesz a következő operatív vezető.

A tavalyi évet értékelve McKenzie előrebocsátotta, hogy pénzügyi adatokról nem kíván beszélni, mivel ezek nem véglegesek. Elsősorban erre lettünk volna kíváncsiak a mai tájékoztatón.

McKenzie kiemelte, hogy az AIG és GMT tulajdonszerzése a vártnál lassabban következett be, így az első 5 hónap a bizonytalanság, késlekedés jegyében telt el. Ennek is volt betudható, hogy a költségterveket sikerült tartani, azonban a bevételek messze elmaradtak a várakozásoktól. A nyár az átszervezés jegyében telt el, amely leépítést is tartalmazott. A társaság decemberre teljesítette a módosított 2003-a célokat .

A névváltás kapcsán a McKenzie kiemelte, hogy oka az volt, hogy a Vivendi további 6 hónapig engedélyezte csak a névhasználatot a tulajdonváltás után.

A vezetékes ügyfelek körében a lemorzsolódást sikerült csökkenteni. Tavaly az ADSL vonalak száma az ötszörösére nőtt, az LTO területén belül a lakosság 60%-át már eléri a technológia, idén ez az arány eléri a 90%-ot.

Az Invitel piaci részesedése az ADSL piacon 12%, a piac 2. legnagyobb szolgáltatója.

Az idei év az Invitel szándékai szerint a stabilitás és a további növekedés jegyében teljen el. Ehhez pozitív belső feltételek társulnak (megalapozódtak a növekedési feltételek, a CAPEX +70% és marrketingkiadások+50% megnövelése). A külső környezet azonban az EHT és a szabályozás miatt bizonytalan- véli az Invitel.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2004-ben az Invitel szeretné piaci részesedését tovább növelni . Szeretné csökkenti a vezetékes ügyfelek lemorzsolódását, növelni a szélessávú és üzleti kommunikációs üzletet.

McKenzie fokozottan kritizálta az aktuális piaci szasbályozást hangsúlyozta a mobil cégek által élvezett előnyöket, és rugalmasabb szabályozási környezetet, s tarifarebalanszírozást kért. McKenzie szerint jó lenne, ha nem lejtene egyik irányba a pálya.

A Vivendi 2004-ben árbevétele 10-12, eredménye 15-20%-os növekedésére számít, azonban bázisértékeket nem adott meg.

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?