17 °C Budapest

Nyílt levél Dr. Szász Károlynak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének

Pénzcentrum
2004. február 17. 11:00

Az alábbiakban Kheim Pál Szász Károlynak írott nyílt levelét közöljük. A téma a Bank Burgerland.

"Tisztelt Elnök Úr !

Nem szokásom ismeretlenül bárkit is levélben megszólítani de úgy érzem nem maradt más választásom - mivel munkatársaival való kapcsolatfelvétel nem vezetett eredményre és teljes mértékű elutasítást tapasztaltam- , hogy az utóbbi idöben a nagy nyilvánosságot kapott PSZÁF és a NÈPSZAVA közötti sajtókampányban a Bank Burgenland-ot és az IMMO-FINANZ 2000 Kft.-t érintö valótlan kijelentéseket és állításokat a teljes nyilvánosság elött visszautasítsam.
Egyébként Önök is ezt teszik folyamatosan, mint legutóbb január 13-án megjelentetett sajtónyilatkozatukbanis.
Magam is nagyon kellemetlen dolognak tartom ha egy állami intézményt és annak vezetöjét a sajtóban folyamatosan támadnak. Ennek a lehetetlen állapotnak a feloldása érdekében van egy javaslatom.

El kellene mondani végre az igazságot !

Nem az én dolgom elbírálni, hogy egyéb ügyekben Önt okkal vagy ok nélkül különbözö dolgokkal meggyanúsítanak de ez nem jogosítja fel sem Önt sem az Ön által vezetett intézményt, hogy visszaélve hatósági jogkörükkel rólam illetve az általam vezetett cégröl nyilvánosan valótlanságot állítsanak.
Az tény, hogy a Bank Burgenland hitelszerződései jogszerüek hisz a Legfelsőbb Bíróság pont az Önök által elvégzett szakvélemény alapján hozta meg a számunkra olyan fontos kedvezö ítéletet. Az is tény, hogy ez az állásfoglalás már a negyedik volt és az ezt megelözöek különbözö ügyintézöik tollából lényegi, tartalmi és az érdekeltek felelöségét taglaló ellentmondásokat tartalmaztak.
Ugyancsak a fenti itéletben olvasható, és állítólag az Önök mindenre kiterjedö vizsgálata is megállapította; hogy a Bank Magyarországon nem folytatott jogoszerütlen tevékenységet. Igy értelemszerüen én sem aki a Bank alkalmazottja voltam és a mai napig is az vagyok.
Ezek alapján nem értem, hogy miért állítják makacs következetességgel, hogy én az IMMO-FINANZ alkalmazottjaként a Bank tudta és beleegyezése nélkül ügynökként hiteleket közvetítettem. Ezen hamis vádak alapján indulhattak 2001-ben a rendőrségi vizsgálatok és születtek meg az ítéletek. Sem a rendörségi eljárásban sem a bírósági tárgyalás során nem merült fel ez, söt a tanúvallomások és a tárgyi bizonyítékok is pont ennek az ellenkezöjét bizonyították. Én 14 éve hivatalos munkavállalóként dolgozom a Bank Burgenland eisenstadti központjában. A munkaadóm példás hozzáálással az egész eljárás alatt bizonyitotta ezen álításomat. Az elsöfokú bíróságon a Bank harmadik embere a jogi osztály és egyben a titkárság vezetöje is ezt vallotta tanukihallgatása során. Ebböl következik, hogy azon állításuk is hamis miszerint engem mint az IMMO-FINANZ dolgozója ítéltek el illetve jogszerütlen és minden alapot nélkülöz e vádpontok alapján meghozott közigazgatási határozatuk is. Megjegyzem ez utóbbi bírósági felülvizsgálata kérésemre 2004.április 14-én a Fövárosi Bíróságon fog sorra kerülni. Egyébként az elsöfokú ítélet ellen azonnal fellebezéssel éltem és mivel a másodfokú bíróság ítéletét sem tudtam elfogadni a Legfelsöbb Bíróság itélete alapján az egész eljárásra vonatkozó perújrafelvételt fogok kérni.
Azt nem tudom megitélni, hogy a Sopron Bank Rt. megalapításának engedélyezési eljárása korrekt volt, hisz nem tudom mit vizsgáltak de azt tudom, hogy megállapításuk szerint az alapító Bank megfelelt a bankalapítás feltételeinek. Annál is inkább feltünö volt számomra a hosszú eljárási közel egy évig tartó idö és az meg teljes mértékben szokatlan, hogy az alapító határozat három mondatban monda ki a végzést és az indokolásban további öt oldalon taglalta az IMMO-FINANZ Kft. állítólagos törvénytelen tevékenységét.
Mindenesetre nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen dokumentumok alapján ítélték meg az IMMO-FINANZ Kft-ben betöltött szerepemet illetve bizonyítaniuk kell, hogy mi alapján állítják, hogy a Bank tudomása és engedélye nélkül folytatta a cég “ bűnös" tevékenységét. A vizsgálat eredményéről kérem engem is értesítsenek.

Elnök Úr !

Önök hibáztak, el kellene ismerniük “ árnyékra vetődtek" és most rossz értelembe vett szakmai önérzetből vagy számomra érthetetlen érdekből kiállnak egy hazug állítás mellett. Rosszul mértek fel egy állapotot és bünbakot keresve találták meg az IMMO-FNANZ Kft.-t . Ezáltal ártatlan embereket hurcoltak meg és hoztak családokat nagyon kellemetlen helyzetbe.
Önnek kellene a legjobban tudni, hogy ha valakit folyamatosan és következetesen hamisan vádolnak akkor egy idő után a hamis állítás már akár valóságként jelenik meg a köztudatban.
Ezt nem engedhetem meg, mert felelőséggel tartozom az Immo-Finaz Kft. volt alkalmazottjaiért valamint a Bank magyarországi közel 800 ügyfelért akik e nehéz helyzetben is kiállnak melletünk. Ezt az ügyfélkört nagy szorgalommal és a Bank vezetésének folyamatos szakmai támogatásávak építettük munkatársaimmal fel.
Ön többször személyes megnyilatkozásai során is de a Felügyelet által kiadott sajtóközleményekben is hangsúlyozta, hogy a szakmai állásfoglalásaikat a szakszerüség és az igazságosság jellemzi. Az erkőlcsi nagysághoz véleményem szerint az is hozzátartozik, hogy aki hibázik az ismerje el a tévedését, vonja le a következményeket és haladéktalanul tegye meg a hiba kijavítására a megfelelő intézkedéseket.
A saját jó hirnevem megóvása érdekében is kérem Önt, hogy a Felügyelet által terjesztett valótlan állítások helyreigazítását egy sajtónyilatkozatban ismertessék.
Remélem ezáltal a Bankunkat nemtelenül támadó velünk perben álló egyéneknek is méltó választ tudunk adni.

Tisztelettel üdvözli

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kheim Pál

IMMO-FINANZ 2000 Kft.
volt ügyvezetője jelenlegi végelszámolója
és a BANK BURGENLAND mai napig a magyar hitelügyekért felelős vezetője.

Eisenstadt, 2004. február 16. "

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?