MOL gázüzletág: itt az első megnevezett érdeklődő - Gazprom

Pénzcentrum
2004. február 17. 08:44

Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója múlt hét pénteken úgy nyilatkozott, hogy megkezdődhet a magyar cég gázüzletágának átvilágítása a meghívott vezető európai gázipari vállalatok részéről. A meghívottakról csupán annyi hangzott el, hogy a vállalatok nevei csak a hozzájárulásukkal kerülhetnek nyilvánosságra. Az első érdeklődő megnevezte saját magát: Gazprom.

A Dow Jones hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő (?!) Gazprom vezető úgy nyilatkozott, hogy az orosz társaság már vizsgálja a MOL gázeszközeit.

Mint ismeretes a többségi orosz állami tulajdonban álló, tőzsdén jegyzett Gazprom a MOL legnagyobb gázbeszállítója. A kereskedelmi kapcsolat több évtizedre nyúlik vissza, s hosszú távú szerződéseken nyugszik. A Gazprom jelenleg egy MOL-Gazprom közös vállalaton, a Panrusgazon keresztül importálja a gázt hazánkba. A hosszú múltra visszanyúló kereskedelmi kapcsolatból adódóan a társaság meglehetősen jó információkkal rendelkezhet, s így relatív gyorsan meghatározhatja a MOL gázüzletágának értékét.

A korábbi érdeklődök között volt a német Ruhrgas, mely 2001 végén Budapesten még egy prezentációt is tartott szándékai ismertetésére. Kizártnak tartjuk, hogy ne kapott volna meghívást a MOL-tól.

Ugyancsak potenciális ajánlat adó lehet a Gas’de France.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mosonyi György hangsúlyozta, hogy jelenleg az értékesítés potenciális lehetőségeit kívánja felmérni a MOL, mivel a divízió nyereségessé vált, nincs eladási kényszer.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22