Állást foglalt a Disney igazgatótanácsa

Pénzcentrum
2004. február 17. 08:40

A Walt Disney igazgatótanácsa egyhangúlag elutasította a Comcast felvásárlási ajánlatát, miután úgy ítélték meg, hogy a kábeltelevíziós társaság túl alacsony összeget kínált a Disney részvényeiért. A tanács az új elnök-vezérigazgató, Michael Eisner stratégiája mellett foglalt állást, amely véleményük szerint a leginkább kedvező a részvényesek érdekeit messzemenőkig szem előtt tartó értékteremtés szempontjából.

Mint ismeretes, a múlt héten - miután Eisner elutsította a Comcast közeledését - a Comcast vezérigazgatója, Brian Roberts kilátásba helyezte, hogy közvetlenül az igazgatótanács elé terjeszti ajánlatát.

A Comcast a legnagyobb kábeltelevíziós társaság az Egyesült Államokban, a Disney pedig nemcsak Hollywood egyik vezető filmstúdiója, hanem az ABC televíziós hálózat és a kábeltelevízión keresztül fogható ESPN sportcsatorna-lánc tulajdonosa is.

Michael Eisner úgy vélte, hogy a Disney önmagában is megállja a helyét versenytársaival szemben, elemzők szerint azonban az idő inkább a Comcast számára kedvező. Jelenleg ugyan a 23 dolláros felvásárlási ajánlat felett tartózkodik a piaci árfolyam, a helyzet azonban akár néhány hét alatt is megváltozhat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?