32 °C Budapest

Fotex - mögöttünk a mélypont?

Pénzcentrum
2004. február 16. 07:20

Tovább morzsolódó értékesítési árbevétel mellett a költségek visszaszorításának eredményeként a bázisadatoknál lényegesen kedvezőbb tényszámokról számolt be a Fotex Csoport a negyedik negyedévben.


Az összehasonlítást és a gazdálkodás tényleges folyamatainak elemzését az elmúlt év egyszeri tételei (a Westel szolgáltatásokhoz kapcsolódó értékesítési hálózat eladása, az FTC Labdarúgó Rt. részesedés értékesítése, illetve a Gong Express Kft. üzletrészeinek eladása) nehezítik.

Az október-decemberi gazdálkodási folyamatok megismeréséhez - még közvetett információk alapján is - célszerű korrekciót alkalmazni.


A Fotex adatközléséből mindössze annyi derül ki, hogy az év egészében 2.857 mrd Ft-os egyéb bevétele keletkezett, azonban a Matáv negyedik negyedéves gyorsjelentésében az egyéb működési költségek soron 1.5 mrd Ft-os tételként szerepeltette a december 31-én hatályba lépett, Westel szolgáltatások értékesítési hálózatához kapcsolódó tranzakciót.


A korrigált tényszámok alapján a reorganizáció folytatódása a bruttó fedezeti szint további növekedésével és a közvetett költségek leszorításával járt együtt, amely üzemi szinten a 268 millió Ft-os bázisértéknél nagyságrendekkel magasabb, 955 millió Ft-os eredmény elérését tette lehetővé.


Az egyéb pénzügyi eredmény soron elszámolt tételek növekedésével együtt is a korrigált egy részvényre jutó eredmény az egy évvel korábbi 1 Ft után 8 Ft-ra ugrott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A 12 havi gördülő adatok fordulatot jeleznek a Fotex gazdálkodásában: a 2003 első negyedéve jelentette mélypont után az egyszeri tételektől eltekintve is sikerült minimális adózott nyereséget elérni az év egészében. Kulcskérdés, hogy a pozitív tendencia folytatódik-e a hagyományosan gyenge első negyedévben is...

Árfolyam tekintetében a számos kérdőjel ellenére is kedvező elmozdulásra számítunk.


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?