22 °C Budapest

Fotex - mögöttünk a mélypont?

Pénzcentrum
2004. február 16. 07:20

Tovább morzsolódó értékesítési árbevétel mellett a költségek visszaszorításának eredményeként a bázisadatoknál lényegesen kedvezőbb tényszámokról számolt be a Fotex Csoport a negyedik negyedévben.


Az összehasonlítást és a gazdálkodás tényleges folyamatainak elemzését az elmúlt év egyszeri tételei (a Westel szolgáltatásokhoz kapcsolódó értékesítési hálózat eladása, az FTC Labdarúgó Rt. részesedés értékesítése, illetve a Gong Express Kft. üzletrészeinek eladása) nehezítik.

Az október-decemberi gazdálkodási folyamatok megismeréséhez - még közvetett információk alapján is - célszerű korrekciót alkalmazni.


A Fotex adatközléséből mindössze annyi derül ki, hogy az év egészében 2.857 mrd Ft-os egyéb bevétele keletkezett, azonban a Matáv negyedik negyedéves gyorsjelentésében az egyéb működési költségek soron 1.5 mrd Ft-os tételként szerepeltette a december 31-én hatályba lépett, Westel szolgáltatások értékesítési hálózatához kapcsolódó tranzakciót.


A korrigált tényszámok alapján a reorganizáció folytatódása a bruttó fedezeti szint további növekedésével és a közvetett költségek leszorításával járt együtt, amely üzemi szinten a 268 millió Ft-os bázisértéknél nagyságrendekkel magasabb, 955 millió Ft-os eredmény elérését tette lehetővé.


Az egyéb pénzügyi eredmény soron elszámolt tételek növekedésével együtt is a korrigált egy részvényre jutó eredmény az egy évvel korábbi 1 Ft után 8 Ft-ra ugrott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A 12 havi gördülő adatok fordulatot jeleznek a Fotex gazdálkodásában: a 2003 első negyedéve jelentette mélypont után az egyszeri tételektől eltekintve is sikerült minimális adózott nyereséget elérni az év egészében. Kulcskérdés, hogy a pozitív tendencia folytatódik-e a hagyományosan gyenge első negyedévben is...

Árfolyam tekintetében a számos kérdőjel ellenére is kedvező elmozdulásra számítunk.


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM