Fotex - mögöttünk a mélypont?

Pénzcentrum
2004. február 16. 07:20

Tovább morzsolódó értékesítési árbevétel mellett a költségek visszaszorításának eredményeként a bázisadatoknál lényegesen kedvezőbb tényszámokról számolt be a Fotex Csoport a negyedik negyedévben.


Az összehasonlítást és a gazdálkodás tényleges folyamatainak elemzését az elmúlt év egyszeri tételei (a Westel szolgáltatásokhoz kapcsolódó értékesítési hálózat eladása, az FTC Labdarúgó Rt. részesedés értékesítése, illetve a Gong Express Kft. üzletrészeinek eladása) nehezítik.

Az október-decemberi gazdálkodási folyamatok megismeréséhez - még közvetett információk alapján is - célszerű korrekciót alkalmazni.


A Fotex adatközléséből mindössze annyi derül ki, hogy az év egészében 2.857 mrd Ft-os egyéb bevétele keletkezett, azonban a Matáv negyedik negyedéves gyorsjelentésében az egyéb működési költségek soron 1.5 mrd Ft-os tételként szerepeltette a december 31-én hatályba lépett, Westel szolgáltatások értékesítési hálózatához kapcsolódó tranzakciót.


A korrigált tényszámok alapján a reorganizáció folytatódása a bruttó fedezeti szint további növekedésével és a közvetett költségek leszorításával járt együtt, amely üzemi szinten a 268 millió Ft-os bázisértéknél nagyságrendekkel magasabb, 955 millió Ft-os eredmény elérését tette lehetővé.


Az egyéb pénzügyi eredmény soron elszámolt tételek növekedésével együtt is a korrigált egy részvényre jutó eredmény az egy évvel korábbi 1 Ft után 8 Ft-ra ugrott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A 12 havi gördülő adatok fordulatot jeleznek a Fotex gazdálkodásában: a 2003 első negyedéve jelentette mélypont után az egyszeri tételektől eltekintve is sikerült minimális adózott nyereséget elérni az év egészében. Kulcskérdés, hogy a pozitív tendencia folytatódik-e a hagyományosan gyenge első negyedévben is...

Árfolyam tekintetében a számos kérdőjel ellenére is kedvező elmozdulásra számítunk.


HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.29 14:42
Az átalakulás, egyesülés és szétválás folyamatának bemutatása előtt szükséges azon jogszabályok átte...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?