18 °C Budapest

Erősödik a forint, javult a hangulat (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. február 13. 11:10

A hét eleji jelentős devizamozgásokat követően lecsendesedett a kereskedés, mind a magyar, mind a nemzetközi piacokat figyelve. A forint tovább tudott erősödni az euróval szemben, míg a dollár gyengülése átmenetileg megállt.

EUR/HUF: 263,15-263,45
Egy tegnap napvilágra került Reuters felmérés szerint a szakértők Magyarországnak és Szlovákiának adják a legnagyobb esélyt arra, hogy először térhetnek át a közös devizára, ám ezt is csak 2009-re prognosztizálják. A Szlovákiára mindenképpen pozitív hír, mindenkori rekordra segítette a koronát, míg a forintnál folytatódó lassú erősödést eredményezett. Az árfolyam ismét közelíti a legutóbbi néhány alkalommal kritikus 263-as szintet, és az inflációs adatok közeledtével ezúttal is kérdés vajon át tudja-e azt lépni.

EUR/USD: 1,2815-1,2820
A szerdai látványos dollár gyengülés Greenspan tegnapi beszámolója alkalmával már nem folytatódott, de a zöldhasú nem is tudott igazán magára találni a folyamatosan csendesedő kereskedésben. Ráadásul a tegnapi amerikai adatok is inkább negatív meglepetést okoztak, ezért a dollár elleni újabb támadások folytatódhatnak a jövő héten is.

USD/JPY: 105,33-105,38
A dollár/jen ezúttal is a legkisebb mozgásokat mutatta köszönhetően a kétoldali stabil szinteknek. (105,30 alulról, 105,80 felülről) Az álláspontunk továbbra is változatlan a tekintetben, hogy jegybanki beavatkozás nélkül egyelőre nem tud erősödni a dollár a jennel szemben.

EUR/GBP: 0,6775-0,6780
Az euró/angol font keresztárfolyam a 0,6810 áttörése óta lassan csorog lefelé, amiben most némi korrekció tapasztalható. Mivel a várakozások továbbra is az esetleges újabb kamatemelés előtt álló angol font erősödése felé mutatnak az árfolyam újra lendületet vehet lefelé megcélozva a korábban is emlegetett 0,6690-es szintet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem