Egis: nyáron indul az orosz beruházás (30mUSD), a helyi eladás 40%-a helyi termelésből

Pénzcentrum
2004. február 12. 15:44

Marosffy Lászlóval, az Egis pénzügyi vezérigazgató-helyettesével a mai menedzsment prezentáció után beszélgettünk az oroszországi termelő kapacitás megvalósításáról. Főbb pontok: -már zajlik a telek megtisztítása -építkezés a nyáron indul -beruházás 2 év alatt fejeződik be -30 m USD beruházási összeg -egy év alatt fut fel a termelés, s ekkor -az orosz eladások 40%-a helyi termelésből kerülhet ki -a beruházást egy 85-15%-ban Egis-Servier tulajdonú leánycég valósítja meg

2000-ben merült fel az Egisnél az orosz gyártó kapacitás létrehozásának lehetősége. Hosszas előkészítést követően jelenleg már zajlik az építkezésnek helyet adó telek megtisztítása, az előkészítés. Az építési munkálatok Marosffy László elmondása szerint nyáron megkezdődnek, s megközelítően két évig tartanak, így a termelés 2007-ben indulhat meg.

A helyi termékértékesítés 40%-a termelés megindulását követő egy héten belül már a helyi üzemből kerülhet ki, a felfutás viszonylag gyors lehet.

Az orosz piacról Marossy László elmondta, hogy az Egisnek jelenleg 1.4%-os becsült piaci részesedése van. Az alulfejlett orosz gyógyszerpiac jelentős növekedési lehetőségekkel rendelkezik, melynek tényleges megvalósulása a gazdasági környezet alakulásától függ. Az Egis becslése szerint a jelenlegi teljes orosz gyógyszerpiac hosszú távon kettő-négyszeresére nőhet. Így csupán a piaci részesedés fenntartása jelentős lehetőségeket rejteget, ugyanakkor az Egis célja a piac feletti fejlődés.

Az Egis menedzsmentjének továbbra sincs tudomása arról, hogy nyugati típusú gyógyszertámogatási rendszer bevezetését tervezné az ország. Jelenleg egy olyan 500 hatóanyagot tartalmazó lista létezik, amelyhez tartozó termékeket helyi szinten közvetve támogatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

*** *** ***

Az objektivitás kedvéért érdemesek tartjuk megjegyezni, hogy jelen beruházás hosszú távon javíthatja az Egis orosz értékesítési pozícióit, a tényleges előnyök 2008-tól fognak jelentkezni. Ennek tükrében nem gondoljuk, hogy a hírnek azonnali árfolyam hatása lenne.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm