Egis: nyáron indul az orosz beruházás (30mUSD), a helyi eladás 40%-a helyi termelésből

Pénzcentrum
2004. február 12. 15:44

Marosffy Lászlóval, az Egis pénzügyi vezérigazgató-helyettesével a mai menedzsment prezentáció után beszélgettünk az oroszországi termelő kapacitás megvalósításáról. Főbb pontok: -már zajlik a telek megtisztítása -építkezés a nyáron indul -beruházás 2 év alatt fejeződik be -30 m USD beruházási összeg -egy év alatt fut fel a termelés, s ekkor -az orosz eladások 40%-a helyi termelésből kerülhet ki -a beruházást egy 85-15%-ban Egis-Servier tulajdonú leánycég valósítja meg

2000-ben merült fel az Egisnél az orosz gyártó kapacitás létrehozásának lehetősége. Hosszas előkészítést követően jelenleg már zajlik az építkezésnek helyet adó telek megtisztítása, az előkészítés. Az építési munkálatok Marosffy László elmondása szerint nyáron megkezdődnek, s megközelítően két évig tartanak, így a termelés 2007-ben indulhat meg.

A helyi termékértékesítés 40%-a termelés megindulását követő egy héten belül már a helyi üzemből kerülhet ki, a felfutás viszonylag gyors lehet.

Az orosz piacról Marossy László elmondta, hogy az Egisnek jelenleg 1.4%-os becsült piaci részesedése van. Az alulfejlett orosz gyógyszerpiac jelentős növekedési lehetőségekkel rendelkezik, melynek tényleges megvalósulása a gazdasági környezet alakulásától függ. Az Egis becslése szerint a jelenlegi teljes orosz gyógyszerpiac hosszú távon kettő-négyszeresére nőhet. Így csupán a piaci részesedés fenntartása jelentős lehetőségeket rejteget, ugyanakkor az Egis célja a piac feletti fejlődés.

Az Egis menedzsmentjének továbbra sincs tudomása arról, hogy nyugati típusú gyógyszertámogatási rendszer bevezetését tervezné az ország. Jelenleg egy olyan 500 hatóanyagot tartalmazó lista létezik, amelyhez tartozó termékeket helyi szinten közvetve támogatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

*** *** ***

Az objektivitás kedvéért érdemesek tartjuk megjegyezni, hogy jelen beruházás hosszú távon javíthatja az Egis orosz értékesítési pozícióit, a tényleges előnyök 2008-tól fognak jelentkezni. Ennek tükrében nem gondoljuk, hogy a hírnek azonnali árfolyam hatása lenne.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24