18 °C Budapest

Egis: nyáron indul az orosz beruházás (30mUSD), a helyi eladás 40%-a helyi termelésből

Pénzcentrum
2004. február 12. 15:44

Marosffy Lászlóval, az Egis pénzügyi vezérigazgató-helyettesével a mai menedzsment prezentáció után beszélgettünk az oroszországi termelő kapacitás megvalósításáról. Főbb pontok: -már zajlik a telek megtisztítása -építkezés a nyáron indul -beruházás 2 év alatt fejeződik be -30 m USD beruházási összeg -egy év alatt fut fel a termelés, s ekkor -az orosz eladások 40%-a helyi termelésből kerülhet ki -a beruházást egy 85-15%-ban Egis-Servier tulajdonú leánycég valósítja meg

2000-ben merült fel az Egisnél az orosz gyártó kapacitás létrehozásának lehetősége. Hosszas előkészítést követően jelenleg már zajlik az építkezésnek helyet adó telek megtisztítása, az előkészítés. Az építési munkálatok Marosffy László elmondása szerint nyáron megkezdődnek, s megközelítően két évig tartanak, így a termelés 2007-ben indulhat meg.

A helyi termékértékesítés 40%-a termelés megindulását követő egy héten belül már a helyi üzemből kerülhet ki, a felfutás viszonylag gyors lehet.

Az orosz piacról Marossy László elmondta, hogy az Egisnek jelenleg 1.4%-os becsült piaci részesedése van. Az alulfejlett orosz gyógyszerpiac jelentős növekedési lehetőségekkel rendelkezik, melynek tényleges megvalósulása a gazdasági környezet alakulásától függ. Az Egis becslése szerint a jelenlegi teljes orosz gyógyszerpiac hosszú távon kettő-négyszeresére nőhet. Így csupán a piaci részesedés fenntartása jelentős lehetőségeket rejteget, ugyanakkor az Egis célja a piac feletti fejlődés.

Az Egis menedzsmentjének továbbra sincs tudomása arról, hogy nyugati típusú gyógyszertámogatási rendszer bevezetését tervezné az ország. Jelenleg egy olyan 500 hatóanyagot tartalmazó lista létezik, amelyhez tartozó termékeket helyi szinten közvetve támogatnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

*** *** ***

Az objektivitás kedvéért érdemesek tartjuk megjegyezni, hogy jelen beruházás hosszú távon javíthatja az Egis orosz értékesítési pozícióit, a tényleges előnyök 2008-tól fognak jelentkezni. Ennek tükrében nem gondoljuk, hogy a hírnek azonnali árfolyam hatása lenne.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04