11 °C Budapest

Egis: nyáron indul az orosz beruházás (30mUSD), a helyi eladás 40%-a helyi termelésből

Pénzcentrum
2004. február 12. 15:44

Marosffy Lászlóval, az Egis pénzügyi vezérigazgató-helyettesével a mai menedzsment prezentáció után beszélgettünk az oroszországi termelő kapacitás megvalósításáról. Főbb pontok: -már zajlik a telek megtisztítása -építkezés a nyáron indul -beruházás 2 év alatt fejeződik be -30 m USD beruházási összeg -egy év alatt fut fel a termelés, s ekkor -az orosz eladások 40%-a helyi termelésből kerülhet ki -a beruházást egy 85-15%-ban Egis-Servier tulajdonú leánycég valósítja meg

2000-ben merült fel az Egisnél az orosz gyártó kapacitás létrehozásának lehetősége. Hosszas előkészítést követően jelenleg már zajlik az építkezésnek helyet adó telek megtisztítása, az előkészítés. Az építési munkálatok Marosffy László elmondása szerint nyáron megkezdődnek, s megközelítően két évig tartanak, így a termelés 2007-ben indulhat meg.

A helyi termékértékesítés 40%-a termelés megindulását követő egy héten belül már a helyi üzemből kerülhet ki, a felfutás viszonylag gyors lehet.

Az orosz piacról Marossy László elmondta, hogy az Egisnek jelenleg 1.4%-os becsült piaci részesedése van. Az alulfejlett orosz gyógyszerpiac jelentős növekedési lehetőségekkel rendelkezik, melynek tényleges megvalósulása a gazdasági környezet alakulásától függ. Az Egis becslése szerint a jelenlegi teljes orosz gyógyszerpiac hosszú távon kettő-négyszeresére nőhet. Így csupán a piaci részesedés fenntartása jelentős lehetőségeket rejteget, ugyanakkor az Egis célja a piac feletti fejlődés.

Az Egis menedzsmentjének továbbra sincs tudomása arról, hogy nyugati típusú gyógyszertámogatási rendszer bevezetését tervezné az ország. Jelenleg egy olyan 500 hatóanyagot tartalmazó lista létezik, amelyhez tartozó termékeket helyi szinten közvetve támogatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

*** *** ***

Az objektivitás kedvéért érdemesek tartjuk megjegyezni, hogy jelen beruházás hosszú távon javíthatja az Egis orosz értékesítési pozícióit, a tényleges előnyök 2008-tól fognak jelentkezni. Ennek tükrében nem gondoljuk, hogy a hírnek azonnali árfolyam hatása lenne.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?