Terjeszkedni akar az IEB!

Pénzcentrum
2004. február 9. 14:36

Luigi Mastrapasqua, az Inter-Európa Bank közelmúltban kinevezett új vezérigazgatója a bank 4. negyedéves gyorsjelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján mutatkozott be a sajtó képviselőinek. Mastrapasqua, aki korábban a főtulajdonos San Paolo IMI Internazionale felügyelő bizottságának elnöke volt, a korábbiakhoz képest lendületesebb stratégiát vázolt fel az IEB számára, mely a modern termékskálán és az értékesítési pontok bővítésén alapul elsődlegesen, de jó lehetőség esetén nem veti el az akvizíciókon keresztüli növekedés lehetőségét sem.


Az EU csatlakozás és a későbbi euro övezethez való csatlakozás felértékeli az IEB-t a San Paolo IMI szemében Mastrapasqua szerint, s a bank az elkövetkező években piaci részesedését növelni szeretné eszköz- és eredmény fronton, a vállalati és lakossági piacon egyaránt.

Az új vezérigazgató felül kívánja vizsgálni az IEB szervezeti felépítését és ügyfél- és értékesítés centrikusabb szervezetet kíván kialakítani. A fiókok nyitása mellett az IEB az ügynöki hálózatára is erőteljesen kíván támaszkodni a terjeszkedése során. A lakossági piacon a lakáshitel mellett az euro alapú magánhiteltől vár jelentős hitelállomány bővülést a bank, míg a vállalati piacon a kkv-k számára kínál kedvező megoldásokat az IEB.

Az Inter-Európa Bank 2004-ben jelentős előretörést vár az elektronikus csatornákon keresztüli értékesítés növekedéstől is, mely piaci szegmensben az IEB hagyományosan jól pozicionált.

A korábbiaknál agresszívebb beruházások mellett mérleg és eredmény oldalon egyaránt 8% körüli bővülést vár a bank vezetése az idén. Mastrapasqua elmondta, hogy a tervezésben inkább konzervatív szeret lenni, s a céljait remélhetőleg túl fogja teljesíteni.

A Portfolio.hu kérdésére Mastrapasqua elmondta, hogy a következő ig. ülésen születik döntés az idei osztalék mértékéről, mely nem kizárt, hogy felül fogja múlni a tavalyi értéket.

Az új vezérigazgató bemutatkozása alapján kiderült, hogy a San Paolo IMI komolyan gondolja a magyarországi jelenlétet, s nem az IEB eladásában, hanem megerősítésében érdekelt. Az persze a jövő kérdése, hogy a növekedési terveket milyen módon sikerül megvalósítania a banknak, hiszen számottevő eladó bank a magyar piacon ma már nincs, miközben organikus módon lényeges mértékben nem lehet növelnie egy banknak ma már a piaci részesedését, ill. más bank ügyfelei elcsábításának rendkívül nagy költsége van.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?