24 °C Budapest

Terjeszkedni akar az IEB!

Pénzcentrum
2004. február 9. 14:36

Luigi Mastrapasqua, az Inter-Európa Bank közelmúltban kinevezett új vezérigazgatója a bank 4. negyedéves gyorsjelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján mutatkozott be a sajtó képviselőinek. Mastrapasqua, aki korábban a főtulajdonos San Paolo IMI Internazionale felügyelő bizottságának elnöke volt, a korábbiakhoz képest lendületesebb stratégiát vázolt fel az IEB számára, mely a modern termékskálán és az értékesítési pontok bővítésén alapul elsődlegesen, de jó lehetőség esetén nem veti el az akvizíciókon keresztüli növekedés lehetőségét sem.


Az EU csatlakozás és a későbbi euro övezethez való csatlakozás felértékeli az IEB-t a San Paolo IMI szemében Mastrapasqua szerint, s a bank az elkövetkező években piaci részesedését növelni szeretné eszköz- és eredmény fronton, a vállalati és lakossági piacon egyaránt.

Az új vezérigazgató felül kívánja vizsgálni az IEB szervezeti felépítését és ügyfél- és értékesítés centrikusabb szervezetet kíván kialakítani. A fiókok nyitása mellett az IEB az ügynöki hálózatára is erőteljesen kíván támaszkodni a terjeszkedése során. A lakossági piacon a lakáshitel mellett az euro alapú magánhiteltől vár jelentős hitelállomány bővülést a bank, míg a vállalati piacon a kkv-k számára kínál kedvező megoldásokat az IEB.

Az Inter-Európa Bank 2004-ben jelentős előretörést vár az elektronikus csatornákon keresztüli értékesítés növekedéstől is, mely piaci szegmensben az IEB hagyományosan jól pozicionált.

A korábbiaknál agresszívebb beruházások mellett mérleg és eredmény oldalon egyaránt 8% körüli bővülést vár a bank vezetése az idén. Mastrapasqua elmondta, hogy a tervezésben inkább konzervatív szeret lenni, s a céljait remélhetőleg túl fogja teljesíteni.

A Portfolio.hu kérdésére Mastrapasqua elmondta, hogy a következő ig. ülésen születik döntés az idei osztalék mértékéről, mely nem kizárt, hogy felül fogja múlni a tavalyi értéket.

Az új vezérigazgató bemutatkozása alapján kiderült, hogy a San Paolo IMI komolyan gondolja a magyarországi jelenlétet, s nem az IEB eladásában, hanem megerősítésében érdekelt. Az persze a jövő kérdése, hogy a növekedési terveket milyen módon sikerül megvalósítania a banknak, hiszen számottevő eladó bank a magyar piacon ma már nincs, miközben organikus módon lényeges mértékben nem lehet növelnie egy banknak ma már a piaci részesedését, ill. más bank ügyfelei elcsábításának rendkívül nagy költsége van.
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem