31 °C Budapest

Terjeszkedni akar az IEB!

Pénzcentrum
2004. február 9. 14:36

Luigi Mastrapasqua, az Inter-Európa Bank közelmúltban kinevezett új vezérigazgatója a bank 4. negyedéves gyorsjelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján mutatkozott be a sajtó képviselőinek. Mastrapasqua, aki korábban a főtulajdonos San Paolo IMI Internazionale felügyelő bizottságának elnöke volt, a korábbiakhoz képest lendületesebb stratégiát vázolt fel az IEB számára, mely a modern termékskálán és az értékesítési pontok bővítésén alapul elsődlegesen, de jó lehetőség esetén nem veti el az akvizíciókon keresztüli növekedés lehetőségét sem.


Az EU csatlakozás és a későbbi euro övezethez való csatlakozás felértékeli az IEB-t a San Paolo IMI szemében Mastrapasqua szerint, s a bank az elkövetkező években piaci részesedését növelni szeretné eszköz- és eredmény fronton, a vállalati és lakossági piacon egyaránt.

Az új vezérigazgató felül kívánja vizsgálni az IEB szervezeti felépítését és ügyfél- és értékesítés centrikusabb szervezetet kíván kialakítani. A fiókok nyitása mellett az IEB az ügynöki hálózatára is erőteljesen kíván támaszkodni a terjeszkedése során. A lakossági piacon a lakáshitel mellett az euro alapú magánhiteltől vár jelentős hitelállomány bővülést a bank, míg a vállalati piacon a kkv-k számára kínál kedvező megoldásokat az IEB.

Az Inter-Európa Bank 2004-ben jelentős előretörést vár az elektronikus csatornákon keresztüli értékesítés növekedéstől is, mely piaci szegmensben az IEB hagyományosan jól pozicionált.

A korábbiaknál agresszívebb beruházások mellett mérleg és eredmény oldalon egyaránt 8% körüli bővülést vár a bank vezetése az idén. Mastrapasqua elmondta, hogy a tervezésben inkább konzervatív szeret lenni, s a céljait remélhetőleg túl fogja teljesíteni.

A Portfolio.hu kérdésére Mastrapasqua elmondta, hogy a következő ig. ülésen születik döntés az idei osztalék mértékéről, mely nem kizárt, hogy felül fogja múlni a tavalyi értéket.

Az új vezérigazgató bemutatkozása alapján kiderült, hogy a San Paolo IMI komolyan gondolja a magyarországi jelenlétet, s nem az IEB eladásában, hanem megerősítésében érdekelt. Az persze a jövő kérdése, hogy a növekedési terveket milyen módon sikerül megvalósítania a banknak, hiszen számottevő eladó bank a magyar piacon ma már nincs, miközben organikus módon lényeges mértékben nem lehet növelnie egy banknak ma már a piaci részesedését, ill. más bank ügyfelei elcsábításának rendkívül nagy költsége van.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?