31 °C Budapest

Az első elemzői vélemény a Richterről: tartás/csökkentés (Buda Cash)

Pénzcentrum
2004. február 9. 15:47

Árbevételi oldalon vegyes (de összességében várakozásunknak megfelelő), míg nettó eredmény alapon - elsősorban a kedvezően alakuló működési költségeknek köszönhetően - a piaci (és saját) várakozásunkat kissé meghaladó negyedévről számolt be a Richter. Az eredmény az egyszeri tételek (+2,18 milliárd Ft készletértékelési változások, 1,2 milliárd forint értékű értékvesztés leányvállalatoknál, 1 milliárd forint értékű árfolyamveszteség) nélkül is megfelelő gazdálkodási teljesítményt jelez. Az elmúlt egy év alatt folyamatosan növekvő piaci eredményvárakozások a továbbiakban valószínűleg nem vagy csak lassabb ütemben növekednek majd, tekintettel a menedzsment 2004-re vonatkozó, meglehetősen óvatos nyilatkozataira - írta értékelésében Fazakas Péter, a Buda-Cash szakértője.


A pozitív oldalon a kiváló működési hatékonyság, a lehetőségeket aktívan kereső amerikai piaci jelenlét, a továbbra is igen jó menedzsment teljesítmény, valamint a bizonytalan jövőben egy szakmai befektető által történő esetleges felvásárlás révén elérhető nyilvános ajánlati prémium emelhető ki. A mutatószámok (P/E, P/EBITDA, P/Üzemi eredmény P/BV, P/Árbevétel) történelmi alakulása alapján ezzel szemben a további korrekció, profitrealizálás esélye tűnik nagyobbnak és ezt a véleményt támasztja alá a piaci eredményvárakozások dinamikájának várható alakulása is (menedzsment várakozások alapján). A mutatószámok nemzetközi összehasonlítása vegyes képet mutat; régiónkat tekintve továbbra sem számít olcsónak a részvény, míg a globális piacon tevékenykedő vezető generikus gyógyszercégek értékelési szintje jóval magasabb - igaz, hogy a Richter méretben és piaci lehetőségek tekintetében jelentősen el is marad ezen társaságoktól. Összességében a gyorsjelentés nem indokolja ajánlásunk változtatását (Tartás/Csökkentés).
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10