24 °C Budapest

Merre tovább BUX? - Technikai elemzés

Pénzcentrum
2004. február 5. 10:10

A múlt héten 4 év után először ismét határozottan áttörte a 10,000 pontos lélektani határt a BUX, a történelmi csúcsot azonban egyelőre nem sikerült megdönteni: a barométer 10,280 ponton fordult, és megindult lefelé. A technikai elemzés eszköztára szerint a korrekció folytatódhat az elkövetkező napokban-hetekben, komolyabb aggodalomra azonban egyelőre semmi jel nem utal.A BUX index a 2000 márciusi történelmi csúcspontot követően a 2001 szeptember 11-i, USA-t ért terrorista támadások utáni napon érte el lokális mélypontját, ami igen jó alapot nyújtott arra, hogy meginduljon a tőzsdei fellendülés.

Az elsődleges emelkedő trend már lassan 2 és fél éve tart, és természetesen az elmúlt napok csökkenései sem mutatják azt, hogy ez a tendencia megtört volna. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Dow elmélet szerint az elsődleges trend lehet emelkedő (bullish), vagy pedig csökkenő (bearish), s általában több mint egy évig tart, de akár több évet, évtizedet is átfoghat. A trend alapvetően az árfolyam vagy az index irányultságát jelzi.


A másodlagos trend az elsődleges csatornán belül szintén növekedést mutat, így komolyabb aggodalomra egyelőre semmi ok nincsen.

Nagy kérdés azonban, hogy hogyan kerül ki a BUX az 10,000 ponttal való harcból. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem sikerül a lélektani szint felett maradni, s ha ez beigazolódik, akkor a tanulság az, hogy a kitörés ismét csak rövid ideig tartott. Ha azonban az elsődleges, vagy esetleg e mellett a másodlagos trend is folytatódik, akkor a következő "csúcstámadás" alkalmával a 10,000 pontot határozottan, és hosszabb időre áttörheti az indikátor.

A hosszú távú növekedést kellőképpen visszaigazolja a forgalmat alapul vevő On Balance Volume (OBV) indikátor, mely a barométerrel együtt határozott növekedést mutatott az elmúlt egy évben.


HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm