22 °C Budapest

MEHIB, Dunaferr, Mafilm - ÁPV döntések

Pénzcentrum
2004. február 5. 15:57

Az ÁPV Rt. Igazgatósága csütörtöki ülésén alapítói határozattal elfogadja a Magyar Export-hitel Biztosító Rt. 2004-2006. évi stratégiai tervét. A dokumentum tartalmazza, hogy a MEHIB megteremti az EU által meghatározott, az állami hátterű export ösztönzési rendszer működtetésével kapcsolatos új feladatok (monitoring, jelentésszolgálat) ellátásához szükséges belső feltételeket. Tovább bővíti együttműködését az exporttámogatás állami intézményeivel, az Eximbankkal, az ITDH-val, a Corvinus Rt-vel, illetve a kereskedelmi banki szféra intézményeivel. A társaság stratégiai célja, hogy az időszak végére elérje a fedezetbevétel 79%-os és bruttó díjbevétel közel 53%-os növekedését.

Az Igazgatóság mai ülésén megtárgyalta és elfogadta a Dunaferr Rt. privatizációjával kapcsolatos Részvényértékesítési és Befektetési Megállapodás tervezetét. Egyúttal felhatalmazta az ÁPV Rt. vezérigazgatóját, hogy az Igazgatóság által kiadott irányelvek alapján folytasson további egyeztető tárgyalásokat a befektetővel, ezt követően pedig a privatizációs szervezet nevében írja alá a szerződést az ukrán-svájci Donbass-Duferco konzorciummal.

Mint ismeretes a konzorciumot 2003. december 23-án nyilvánította az ÁPV Rt. a privatizációs pályázat győztesének. A pályázati kiírás szerint a tulajdonba kerülés feltétele, hogy a befektető eredményesen zárja le a tárgyalásokat a Dunaferr társaság csoportnak hitelező bankokkal. A szerződés aláírására február végéig sor kerülhet.

Az Igazgatóság jóváhagyta a MAFILM Rt. 2004. évi üzleti tervét, amelyről a társaság rendkívüli közgyűlése dönt majd. A terv fő prioritásai: a privatizációra való intenzív felkészülés, a társaság ingatlanrészeinek korszerűsítése a filmszakmai célú hasznosítás és a bevételek növelése érdekében, valamint a jövedelmezőség javítása.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?