0 °C Budapest

3,000 Ft felett az OTP - új történelmi csúcson a bankpapírok (2.)

Pénzcentrum
2004. február 2. 11:00

Soha nem látott magasságokban, 3,038 Ft-on cseréltek gazdát néhány perce az OTP papírjai, a 2.2%-os emelkedést kiváltó vételi nyomás nem kimondottan jelentős, 1.1 mrd Ft-os forgalom mellett ment végbe a bankpapírok piacán. Az árfolyam az elmúlt napokban csak megközelíteni tudta, áttörni azonban nem a lélektani szintnek tartott 3,000 Ft-os ellenállást.


Komoly esély van arra, hogy az eddigi legmagasabb záróárat jelentő csütörtöki 2,989 Ft is megdőljön a múltnak immár átadott 3,035 Ft-os all-time high után.

Az elmúlt években az OTP részvényei a negyedévről negyedévre kellemes meglepetést okozó gyorsjelentések hatására kisebb megingásokkal folyamatosan kúsztak felfelé.

A korábban erőteljes ellenállást jelentő 2,500 Ft-os szint áttörésére augusztusban, míg a 3,000 Ft-os határ első túlszárnyalására novemberben került sor.

Az árfolyamot negatívan befolyásoló tényezők közül az előző hónapokban a bizonytalan forintpiaci- és makrogazdasági helyzet okozott komolyabb visszaesést, miközben a lakástámogatási rendszer átalakítása és a "profit warning"-ként értelmezett előzetes értékelés közzététele mindössze kisebb megingást ereményezett.

Az újabb magasságokba emelkedő árfolyam az aktuális tényszámok publikálása előtt semmiképpen sem meglepő az OTP piacán (ráadásul ezúttal az optimizmushoz a bolgár leány, a DSK múlt heti kedvező jelentése és a megfogalmazott pozitív kilátások is hozzájárulhattak) - a felfokozott várakozások gyakran megelőlegezik az újabb kedvező meglepetést, így a tényszámok közzététele után sokszor a profit realizálás és az azzal együttjáró korrekció marad.

Az elmúlt két hónap során tapasztalt 20%-os felértékelődés miatt immár kézzelfogható közelségbe került a 3,000 Ft feletti célárfolyamok elérése, amely várhatóan több szakértőt sarkall majd a korábbi ajánlásainak felülbírálására.

A sort a Citigroup Smith Barney nyitotta meg a múlt héten, az elemző a pozitív kilátások és a kedvező fundamentális háttér ellenére vételről tartásra minősítette le a legnagyobb hazai hitelintézet papírjait.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem