Zuhan az arany ára: most érdemes vásárolni?

Pénzcentrum
2013. április 15. 13:32

Szinte megállíthatatlanul zuhan az arany árfolyama, a tavalyi csúcsokhoz képest már több mint 20 százalékkal kerültek lejjebb a jegyzések, ez pedig definíció szerint azt jelenti, hogy beköszöntött a medvepiac az aranyban. A további ármozgásokat illetően megoszlanak a vélemények, több elismert befektető és nagy elemzőház is további zuhanást jelez előre, vannak azonban olyanok is, akik remek vételi lehetőséget látnak az elmúlt hetek esésében.

Zuhan az árfolyam

Megállíthatatlanul zuhan az arany árfolyama, míg a pénteki kereskedésben közel 60 dollárral 1 500 dollár közelébe esett az arany, addig hétfő reggel már 1 425 dollár közelébe esett a sárga nemesfém árfolyama.

Zuhan az arany - Ki tudja hol áll meg?


A nemesfém azonban nemcsak az elmúlt napokban teljesített gyengén, hanem az utóbbi hónapokban is folyamatosan eladói nyomás alatt állt, melyet elsősorban fundamentális tényezők magyarázhatnak.

Zuhan az arany - Ki tudja hol áll meg?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Vannak, akik már beszállnak

Az elmúlt hetekben a befektetők menekültek az aranyból, az elmúlt hetekben a nettó vételi pozíciók folyamatosan csökkentek. Az elmúlt héten azonban már emelkedtek ezek a pozíciók, ez pedig azt mutatja, hogy az első fecskék már megérkeztek, vannak akik a mostani szinteken már inkább beszállnának az aranyba.

Zuhan az arany - Ki tudja hol áll meg?

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?