-1 °C Budapest
Doctor, patient, medical

Érik a baj az egészségügyben: tömeges orvosfelmondás jöhet Magyarországon

2022. december 8. 08:29

4500 orvos kész letétbe helyezni a felmondását az egészségügyi átalakítások miatt - mondta a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. Jövő év elején rendkívüli közgyűlést tartanak, hogy a további tiltakozásról döntsenek.

Rendkívüli országos küldöttgyűlöttgyűlést hív össze 2023 elejére a Magyar Orvosi Kamara, miután három nap alatt mintegy nyolcezer orvos reagált a gyors felmérésükre, mondta Álmos Péter alelnök a Népszavának. Itt dönthetnek majd arról, az orvosok milyen tiltakozó akciót támogatnak arra reagálva, hogy az egészségügy átalakításáról szóló törvény elfogadását megelőzően nem vette figyelembe észrevételeiket a kormány.

4500 orvos nyilatkozott úgy, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt

- mondta a szakember. A válaszolók mintegy harmada az alapellátásban, a többség szakrendelőben, illetve kórházban dolgozik. A kamara arra kéri majd a köztársasági elnököt, küldje vissza megfontolásra a törvényt a jogalkotóknak, hogy „egy olyan törvény születhessen, amely mögött van szakmai konszenzus.” Az alelnök azt tartja a legnagyobb problémának, hogy „az orvostársadalom megkerülésével a gyógyítókra hárítanak olyan problémákat, amelyek veszélyeztetik a betegbiztonságot”.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?