Gurney in hospital hallway

Újabb kórházban szünetel egy szakrendelés: egyre nagyobb a baj az egészségügyben

2022. szeptember 20. 22:00

Ismét szakrendelést szüntettek meg, most a Fejér Megyei Kórházban a gyermek gasztroenterológiai szakrendelést, szakemberhiány miatt. Csak ebben a hónapban 35 hasonló esetre volt példa.

Ezúttal a Fejér Megyei Kórházban szünetel a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés, az indoklás szerint szakemberhiány miatt. A szülőknek most legkevesebb 40 kilométert kell utazni, ha ilyen vizsgálatra kell vinniük a gyermeküket. A veszprémi mellett a kórházban ajánlanak még két budapesti szakrendelőt, ez legalább 64 km-re van, és egy győrit, ami 85 kilométerre. Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő azt mondta, csak ebben a hónapban 35 hasonló eset volt.

A kórház honlapján azt írják, a sürgős eseteket továbbra is ellátják, azon vannak, hogy megoldják a problémát, addig a magánrendelést ajánlják. Ezen kívül több kórházat is ajánlanak, ahol el lehet végezni a vizsgálatokat. Idén, csak az elmúlt hónapban mintegy 35 hasonló esetre volt példa.

Nem volt személyzet, nem volt eszköz, esetleg meghibásodott az eszközpark. Ebből 15 olyan alkalom volt, ami a járóbetegellátást illette, 20 esetben pedig a kórházi ellátást érintette

- mondta Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő. A szakdolgozói hiány a legnagyobb probléma az egészségügyben, ezt erősítette meg a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke is, Soós Adrianna.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legutóbbi felmérésünk azt igazolja, hogy minden 4 esetből 1 olyan eset van, ahol az orvos, szakorvos hiánya okozza azt, hogy nem lehet a szakrendelést megtartani, vagy nem lehet műteni. 4 esetből 2 esetben a szakdolgozók hiánya okozza ezt

- emelte ki az elnök. A fővárosban egyszerűbb orvoshoz jutni, de a szakemberhiány Budapesten is jelentős. A KSH 2020-as év alapján készült felmérése szerint ugyanis 42 000 orvosra lett volna szükség, de már két évvel ezelőtt is 5 000 hiányzott, míg szakdolgozókból majdnem 4 000 hiányzott az egészségügy zavartalan működéshez. A helyzet az elmúlt két évben tovább romlott, csak tavaly 17 000 dolgozó hagyta el az egészségügyet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?