15 °C Budapest
Erre gyűjtögeti most a pénzét a legtöbb magyar: sejtenek valamit?

Erre gyűjtögeti most a pénzét a legtöbb magyar: sejtenek valamit?

2021. február 18. 15:32

Egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hogyan tudnak előre gondoskodni életükről. Hogyan kaphatják meg a legjobb orvosi ellátást, miből finanszírozhatják majd gyerekeik oktatását, illetve hogy hogyan tudják bebiztosítani nyugdíjas éveiket.

Egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hogyan tudnak előre gondoskodni életükről. Hogyan kaphatják meg a legjobb orvosi ellátást, miből finanszírozhatják majd gyerekeik oktatását, illetve hogy hogyan tudják bebiztosítani nyugdíjas éveiket. S kedvező tendencia az is, hogy egyre korábban kezdenek el ezen gondolkodni az emberek. Míg régebben inkább az 50 éven felüliek körében merült fel például a nyugdíjas évekre való takarékosság lehetősége, addig mára már a közel 10 évvel fiatalabb korosztály felé tolódott ez el az arány - derül ki a Grantis, 6 ezer fő körében készített kutatásából.

Az mindenképpen sokat elárul, hogy egy ezrelék alatt van azok száma, akik időközben visszaléptek - mindössze három szerződést szüntettek meg. E tekintetben különösen figyelemre méltó, hogy a közel egy éve tartó járványhelyzet alatt nem hogy megszüntették volna szerződéseiket az emberek, épp ellenkezőleg: dinamikus növekedést mutat a pénzügyi tanácsadó igénybevételével kötött szerződések száma.

Nem meglepő, hogy a korábbi években a különböző nyugdíj-előtakarékossági formák vitték a pálmát, míg a második legnépszerűbbek az egészségbiztosításii termékek voltak. E tekintetben azonban súlyponti változás várható, mert az érdeklődésekből kirajzolódik, hogy a járvány kapcsán mind szélesebb körben kerül fókuszba az egészségbiztosítás

- jegyezte meg Sebestyén András, a Grantis vezérigazgatója

Érdekes megállapítása a kutatásnak az is, hogy aki már egy szerződést kötött, viszonylag rövid időn belül egy másik fajta előtakarékossági szerződést is köt. A megkérdezettek 73%- a legalább két szerződéssel már rendelkezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17