21 °C Budapest
Erre gyűjtögeti most a pénzét a legtöbb magyar: sejtenek valamit?

Erre gyűjtögeti most a pénzét a legtöbb magyar: sejtenek valamit?

2021. február 18. 15:32

Egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hogyan tudnak előre gondoskodni életükről. Hogyan kaphatják meg a legjobb orvosi ellátást, miből finanszírozhatják majd gyerekeik oktatását, illetve hogy hogyan tudják bebiztosítani nyugdíjas éveiket.

Egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hogyan tudnak előre gondoskodni életükről. Hogyan kaphatják meg a legjobb orvosi ellátást, miből finanszírozhatják majd gyerekeik oktatását, illetve hogy hogyan tudják bebiztosítani nyugdíjas éveiket. S kedvező tendencia az is, hogy egyre korábban kezdenek el ezen gondolkodni az emberek. Míg régebben inkább az 50 éven felüliek körében merült fel például a nyugdíjas évekre való takarékosság lehetősége, addig mára már a közel 10 évvel fiatalabb korosztály felé tolódott ez el az arány - derül ki a Grantis, 6 ezer fő körében készített kutatásából.

Az mindenképpen sokat elárul, hogy egy ezrelék alatt van azok száma, akik időközben visszaléptek - mindössze három szerződést szüntettek meg. E tekintetben különösen figyelemre méltó, hogy a közel egy éve tartó járványhelyzet alatt nem hogy megszüntették volna szerződéseiket az emberek, épp ellenkezőleg: dinamikus növekedést mutat a pénzügyi tanácsadó igénybevételével kötött szerződések száma.

Nem meglepő, hogy a korábbi években a különböző nyugdíj-előtakarékossági formák vitték a pálmát, míg a második legnépszerűbbek az egészségbiztosításii termékek voltak. E tekintetben azonban súlyponti változás várható, mert az érdeklődésekből kirajzolódik, hogy a járvány kapcsán mind szélesebb körben kerül fókuszba az egészségbiztosítás

- jegyezte meg Sebestyén András, a Grantis vezérigazgatója

Érdekes megállapítása a kutatásnak az is, hogy aki már egy szerződést kötött, viszonylag rövid időn belül egy másik fajta előtakarékossági szerződést is köt. A megkérdezettek 73%- a legalább két szerződéssel már rendelkezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29