5 °C Budapest
Fontos bejelentést tett a vakcináról Orbán Viktor: videón a rendkívüli tájékoztatás

Fontos bejelentést tett a vakcináról Orbán Viktor: videón a rendkívüli tájékoztatás

2020. október 23. 17:01

Az orosz és a kínai vakcinák beszerzésének körülményeiről is tájékozódik az operatív törzs, ahogyan az összes koronavírus-vakcinával kapcsolatos európai programban is részt vesz Magyarország - erről Orbán Viktor beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában. Mint mondta: általánossá tenné a maszkviselést.

A járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is, "nagyjából Ausztria magasságában vagyunk". Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el - mondta Orbán Viktor az operatív törzs mai ülése után a Facebookra feltöltött videójában. Úgy fogalmazott: az "egészségügy állja a sarat", ami elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosok és az ápolók európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek.

Az ülésen áttekintették a maszkviselés szabályait, amellyel kapcsolatban azt mondta: "adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése". A kormányfő ezért arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Szó esett az influenzaoltásról is, amely a háziorvosoknál érhető el ingyenesen.

Orbán erről elmondta: a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás pedig folyamatos. Hozzátette: a 3 évnél fiatalabb gyerekek is megkapják az influenza elleni ingyenes védőoltást.

A koronavírus elleni vakcina kapcsán hazánk összes európai beszerzési programban részt vesz - közölte. Felszólította ugyanakkor az operatív törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is. Ugyanis "a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb, megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 28. 10:30