18 °C Budapest
Gulyás Gergely: A teljes kijárási tilalom egyenes út az államcsődhöz

Gulyás Gergely: A teljes kijárási tilalom egyenes út az államcsődhöz

2020. március 30. 08:30

Ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni. Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út - jelentette ki Gulyás Gergely. A miniszter szerint ugyanakkor mérlegelik, kell-e szigorítani a mostani korlátozásokon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a bevezetett kijárási korlátozásról azt mondta: az két hétig, tehát húsvét szombatig fog tartani, a kormány akkor mérlegeli, hogy szükséges-e azt meghosszabbítani, további döntéseket hozni. Arra a kérdésre, hogy megeshet-e, hogy a kijárási korlátozásból kijárási tilalom lesz, a miniszter azt mondta: elvileg természetesen semmit nem lehet kizárni, de teljes tilalom sehol nincsen.

Ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni. Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út

- jelentette ki Gulyás Gergely a Hír TV-ben. A korlátozások viszonylag szigorú szabályozások, ha továbbiakra lesz szükség a kormány arra is készen áll, hiszen céljuk az emberi életek megmentése és a járvány terjedésének megfékezése.

Gulyás Gergely szerint nem véletlen az, hogy míg ma már mindenhol ezer szám, vagy tízezer szám vannak fertőzöttek, addig Magyarországon kevesebb eset van, de senki nem vitatja, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége ma már Magyarországon is és külföldön is másodlagos, “mert a látencia tizenötszörös" Gulyás Gergely szerint.

Jönnek a gazdasági lépések

Radikális gazdaságépítő lépésekre lehet majd számítani, ezen a kormány és a jegybank is dolgozik. Az EU ebben az évben a hiányszabályokat elengedte, de a kormány így is szeretné tartani a 3 százalékos hiánycélt, ha tudják - mondta a miniszter.

Amikor oda jutnak, hogy a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak Magyarországon, akkor gazdaságélénkítő programot kezdenek. Ha valaki átmenetileg bajba kerül, azon segíteni kell, de nem segélyt, hanem munkahelyet, munkát kell biztosítani, és olyan vállalkozásokat támogatni, akik új munkahelyeket teremtenek a válság után.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Segéllyel átmenetileg lehet segíteni, hosszú távon a szegénység fenntartása. De az a cél, hogy újra 4,5 millióan dolgozzanak

- mondta Gulyás a Bayer-showban.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?