27 °C Budapest
Hiába van új személyid, az még nem elég, ha orvoshoz akarsz menni

Hiába van új személyid, az még nem elég, ha orvoshoz akarsz menni

2018. július 4. 10:01

Annak ellenére, hogy 2016 óta az e-személyi mikrochipjébe rejtett adatok elvileg tartalmazzák az egészségügyi ellátáshoz szükséges TAJ-számot is, továbbra sem elég az e-személyit felmutatni, ha valakinek egészségügyi ellátásra van szüksége.

Annak ellenére, hogy 2016 óta az e-személyi mikrochipjébe rejtett adatok elvileg tartalmazzák az egészségügyi ellátáshoz szükséges TAJ-számot is, továbbra sem elég az e-személyit felmutatni, ha valakinek egészségügyi ellátásra van szüksége - írja a Hvg.hu. Rétvári Bence Emmi-államtitkár ezzel kapcsolatban közölte, már kiosztották az e-személyi olvasásához szükséges kártyaolvasókat, azok használata még nem került bevezetésre.

Vagyis, egyelőre TAJ-kártya nélkül még nem érdemes elindulni a rendelőintézetbe, hiába van ugyanis nálunk a személyi igazolvány, nem fognak ellátni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?