12 °C Budapest
Már több halálos áldozatot is követelt az idei influenza

Már több halálos áldozatot is követelt az idei influenza

2017. február 9. 09:32

Egyetlen hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A járványnak már halálos áldozatai is vannak - írja a Magyar Idők.

Tavaly az egész influenzaszezon alatt volt annyi beteg, mint most egy hét alatt. A betegek nagy része gyerek és fiatal felnőtt. Szabó Enikő, az ÁNTSZ helyettes tiszti főorvosa szerint nagyon fontos, hogy a gyerekeket megtanítsuk a helyes kézmosásra.

Az idei influenza járványnak már három halálos áldozata is van, két 35 és 59 év közötti beteg még januárban vesztette életét, míg egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten hunyt el - írja a lap az M1 tegnap esti híradójára hivatkozva.

Hogyan előzhetjük meg a fertőzést?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csökkenthetjük a fertőzés esélyét, ha elkerüljük a zsúfolt helyeket és betartjuk az általános személyi higiénés szabályokat, különös tekintettel a kézhigiénére, a köhögéssel-tüsszentéssel kapcsolatos etikettre. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a gyermekeket is megtanítsuk a helyes higiénés gyakorlatra.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?