26 °C Budapest
Nagyon ritkák az egynapos műtétek Magyarországon

Nagyon ritkák az egynapos műtétek Magyarországon

2016. szeptember 5. 08:32

Tavaly közel 2,4 millió beteget bocsátottak el a hazai kórházak osztályairól, miközben csupán 249 ezer embert kezeltek egynapos ellátás keretében - írja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai alapján a Magyar Nemzet.

Az egyik legjobb mutatója a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak van, itt tavaly több mint 32 ezer beteget bocsátottak el az osztályokról, miközben csaknem hatezer egynapos ellátási esetet listáztak, vagyis az összes páciens 15 százaléka még aznap hazamehetett a beavatkozás után.

Bodnár Attila, a kórház igazgatója elmondta: nagy változást hozhat az egynapos sebészeti ellátás alkalmazásának gyakoriságában, hogy egy idei rendelet szerint az egynapos sebészeti műtéteket már az értékükön finanszírozzák, vagyis ugyanakkora összeget kap a műtétre a kórház az OEP-től, ha bent tartja a beteget, mintha hazaengedné.

A szakember szerint a változtatás arra ösztönözheti az intézményeket, hogy több egynapos sebészeti beavatkozást vállaljanak, ezzel pedig egy nagyobb intézmény akár több tízmillió forintot is spórolhat évente.

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?