3 °C Budapest

Címke: takarékbélyeg (6 cikk)

Pénzcentrum | 2019. november 30. 16:04

Színt vallott Hofi Géza örököse: így él a híres humorista hagyatékából

Hofi Géza özvegye mind a mai napig kezeli a híres humorista hagyatékát. Könyveket szerkeszt, lemezeket ad ki férje fennmaradt előadásaiból. Ráadásul még mindig ugyanabban a lakásban, ugyanazok között a bútorok között él, mint korábban férjével. Hofi Ildikó jó példa arra, hogyan lehet megfelelő módon bánni az örökséggel, kezelni egy hagyatékot. Rengeteg magyar ezzel szemben nem kezeli tudatosan az örökségét, a legtöbb honfitársunknak végrendelete sincs, vagy ha van is rosszul van megírva. Mutatjuk, mire érdemes figyelni az örökség kapcsán.

Pénzcentrum | 2010. június 6. 07:02

Iskolai takarékbélyeg: lehet, hogy újraindul?

Bizonyára sokan emlékeznek a '80-as évekből az iskolai takarékbélyegre, melynek egyik célja az volt, hogy még fiatalon, általános iskolában megtanitsa a gyerekeket a takarékosságra, pénzhasználatra. Sajnos ez a kezdeményezés a '90-es évek elején elhalt, azóta egyfajta űrt képezve a 6-18 évesek számára szóló pénzügyi termékek palettáján. Talán újra kellene inditani a programot? Többek között ez is felmerült az MNB megtakaritásokról szóló konferenciáján.

Pénzcentrum | 2007. március 7. 13:30

Tanítsd pénzzel bánni a gyerekedet - kevesen vannak, de támogatják

A legtöbb fiatal csak a diákhitellel kapcsolatban kerül először közvetlen kapcsolatba egy banki folyószámlával, a számlatulajdonosok arány a 14-18 éves korosztályban elenyésző, pedig a pénzzel való gazdálkodás elsajátítását nem lehet korán elkezdeni - írja az Index.