15 °C Budapest

Címke: iszapkatasztrófa (8 cikk)

Pénzcentrum | 2013. február 13. 16:02

A kolontári iszaphitelesek drámája: fizetik az elúszott ház hitelét

Tovább fizeti hitelük törlesztőrészletét a Juhász család, akik az iszapkatasztrófa miatt elvesztették házukat. Hitelszerződések esetén általában kötelező a lakásbiztosítás, de nem minden kárra terjed ki a fedezete ezeknek a szerződéseknek.

Pénzcentrum | 2012. április 14. 07:47

Ez a luxusvilla lett az év legszebb háza +képek

A múlt építészeti örökségének megőrzése, s a fenntartható építészet hitvallása éppúgy jellemző a tavalyi év legimpozánsabb épületeire, mint ahogy a minimalista luxus, vagy éppen a jövőbe tekintő értékteremtés. Új építésű családi- és társasház; felújított vasbeton kalitka, középület s műemlék - 5 kategóriában összesen 6 győztes a 2011-es Év Homlokzata Pályázaton.

Pénzcentrum | 2011. február 8. 13:02

Gyász: elhunyt Kemenszky Sándor

2011. január 31-én elhunyt Kemenszky Sándor, a volt Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság egykori igazgatója - közölte a Magyar Államkincstár.

Magyar Hírlap | 2010. október 21. 09:02

Tovább vegzálják a bankok az iszaphiteleseket

A PSZÁF figyelmeztetése ellenére továbbra is telefonhívásokkal, SMS-ekkel zaklatják a bankok az iszapkatasztrófa térségében élő jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleiket fizetési kötelezettségük miatt.

Pénzcentrum | 2010. október 13. 15:32

PSZÁF: jogsegélyszolgálat a vörösiszap-károsultaknak

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete több forrásból tudomást szerzett arról, hogy az iszapkatasztrófa által sújtott településeken egyes jelzáloghitellel rendelkező károsultak hitelintézetüktől felszólító levelet kaptak. A Magyar Bankszövetség közleményben és nyilatkozatban is cáfolta, hogy tagjaik visszaélnének az önhibájukon kívül bajba jutott adósok kiszolgáltatott helyzetével. A Felügyelet a kérdés megfelelő rendezésére elnöki körlevélben szólítja fel az intézményeket és jogsegélyszolgálatot állít fel.

Pénzcentrum | 2010. október 8. 11:02

Iszapkatasztrófa! Ömlik a sok adomány a térségbe

A legsúlyosabb veszteség - az áldozatok elvesztése - pótolhatatlan dolog, de az egész ország egy emberként fogott össze, hogy enyhítse a térségben élőket ért károkat. A halálesetek mellett több személyi sérülés is történt, házak rongálódtak meg, vagyontárgyak váltak semmivé, a természetet ért károkat még megbecsülni is nehéz. A biztosítók mellett egyre több felajánlás érkezik közüzemi szolgáltatóktól, karitatív intézményektől és a 1752-es segélyvonalon keresztül.

Pénzcentrum | 2010. október 5. 14:02

Iszapkatasztrófa! Milyen kártérítésre számíthatnak a bajba jutottak?

Csak néhány lakásbiztosítás fedezi a hétfő délután több települést is elöntő iszap okozta károkat és eddig az Ajkai Timföldgyár sem jelezte, hogy megfelelő biztosítással rendelkezett volna a bekövetkezett eseményekre. Kérdéses, hogy Magyarország eddigi legnagyobb vegyi katasztrófája kapcsán bekövetkezett halálesetek, személyi sérülések, épületek, élővizek és termőterületek - várhatóan több milliárd forintra rúgó kárait - ki fogja megtéríteni.