-5 °C Budapest

Címke: atomenergia hivatal (8 cikk)

Pénzcentrum | 2014. január 31. 17:32

Betesz a napelemes rendszerek terjedésének a paksi bővítés

Annak ellenére, hogy ma a nukleáris energia akár hosszú távú létjogosultsága sem kérdőjelezhető meg a hazai energiamixben, a paksi bővítésről szóló megállapodás jelenlegi formájában komoly szakmai aggályokat vet fel. Amennyiben változatlan formában kerül a tervezet a parlament által elfogadásra úgy a napelemes rendszerek világszerte tapasztalt elterjedése Magyarországon a jelenlegihez képest újabb több évtizedes lemaradásba fog kerülni - véli a Magyar Napelem Iparági Egyesület (MANAP).

Pénzcentrum | 2009. március 4. 17:00

Google Earth: Nem jelent veszélyt a Paksi Atomerőműre? - képekkel

Kiváló felbontásban látszanak a Google Earth műholdas térképén az atomerőművek. Pakson kívül a környező országok hasonló létesítményeinek alaprajza is jól kivehető, ezt pedig akár biztonsági kockázatot is jelenthet.

Pénzcentrum | 2004. március 26. 09:50

Beteg-e a magyar atom? (a Magyar Atomfórum Egyesület állásfoglalása)

Az alábbiakban a Magyar Atomfórum Egyesület állásfoglalását tesszük közzé a hazai atomipar (a paksi atomerőmű) helyzetével, a lefolytatott vizsgálatokkal kapcsolatban. 1. A tavaly áprilisi üzemzavar lefolyásával és okaival számos vizsgálat foglalkozott. Mind a nemzetközi, mind a hazai vizsgálatok egybehangzó megállapítása az volt, hogy az üzemzavar fő oka a tisztítóberendezés nem megfelelő