17 °C Budapest

Címke: adóék (13 cikk)

MTI | 2019. július 12. 08:31

Ki fog így dolgozni az országban? Brutális mennyiségű magyar tűnik el hamarosan

A tartós gazdasági növekedést a termelési hatékonyság javítása, és a foglalkoztatottság bővülése, új munkavállalói csoportok alkalmazása alapozhatja meg - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának igazgatója Budapesten, a Magyar Közgazdasági Társaság szakmai fórumán.

Pénzcentrum | 2013. január 28. 05:28

Neked mennyit ér a pénzed? Így számolj a minimálbérrel!

Havonta ötezer forinttal emelkedett idén a bruttó minimálbér, ebből azonban csak 3 275 forint marad a munkavállalók zsebében. Ez nagyjából ahhoz lesz elég, hogy idén ne romoljon tovább a legkisebb keresetek vásárlóértéke, az elmúlt évek veszteségeinek ellentételezéséhez azonban kevés.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 20. 20:32

Átlagbér feletti adó, 92 ezres minimálbér - ez a kormány ajánlata

A kormány 92 ezer forintos minimálbérre valamint 108 000 forintos garantált minimálbérre tesz majd ajánlást, a versenyszférában 5 százalékos béremelést ajánl, továbbá a szociális partnerekkel közösen elfogadott béremelési ajánlás feletti béremelés egy részét a munkáltatónak részben visszatérítené - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium mai közleményében, amely az egykulcsos szja megteremtésének lépéseiről szól. Mindennek költségvetési bevételi fedezetét az jelentené, hogy a 202 ezer forint felett keresők átmeneti hozzájárulást fizetnének. Jócskán átalakul az egykulcsos adórendszer...

Pénzcentrum | 2008. február 27. 07:45

Hogyan változna 2009-től az adórendszer? - Három csomag Gyurcsánytól

Három javaslatcsomagot vázolt fel a keddi kormányzati konferencián Gyurcsány Ferenc, amelyek mentén elindítja a kabinet az intenzívnek beharangozott szakmai-politikai egyeztetési sorozatot a 2009-es adóátalakításokról. A következő egy hónapban zajlik a társadalmi egyeztetés, majd április végére alakítja ki álláspontját a kormány. Ezt május-júniusban a parlamenti viták követik, így a kormány céljai szerint a félév végéig megszülethetnek az adórendszerbeli változtatásokról szóló törvények.