13 °C Budapest

Fillérekből gyógyulhatsz Ausztriában: ennyibe kerülnek a vizsgálatok

2018. február 15. 14:30

A hazai lakosság rendkívül elégedetlen az egészségüggyel, egy korábbi kutatás alapján a 30 és 49 év közöttiek fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni. A nagyobb műtétek vagy kezelések azonban nyugat-európában meglehetősen drágák, ezekre megéri inkább biztosítást kötni. De igaz-e mindez a kevésbé súlyos esetekre? Egy olvasónk példája alapján mutatjuk, hogy nem feltétlenül.

Egyre több a szolgálatás alapú magán egészségbiztosítási ajánlat Magyarországon. A szolgálgatási csomagok között találunk olyanokat (például a CIG Pannóniánál és az UNIQA-nál), amelyek kifejezetten külföldi gyógykezelésre adnak lehetőséget, súlyos megbetegedések, mint péládul rák vagy szívproblémák esetén.

Az ilyen biztosításokat azért érdemes megkötni, mert egy kiszámítható havi díjért cserébe, baj esetén óriási összegbe kerülő ellátást vehetünk igénybe, a hazai egészségügynél jelentősen jobb körülmények között.

De mi a helyzet, ha egy kisebb probléma merül fel, akkor egy osztrák határnál lakó magyar családnak megéri-e Ausztria felé venni az irányít? Egy olvasónk által a szerkesztőségünkhöz eljuttatott számla szerint legalábbis megfontolandó.

Bár levele szerint ők nem a fent leírt példát valósították meg, hanem síeléskor lett rosszul a kruppos gyermekük, most kapták meg a számlát egy stájerországi kórházból, amelynek végösszege meglepően alacsony, 49,11 euro, tehát körülbelül 15 300 forint. 

Nekik ráadásul mindez semmibe sem került, mivel volt uastbiztosításuk, csak tájékoztatóként kapták meg a számlát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
forrás: Pénzcentrum

A 15 ezer forintért cserébe egy 

  • általános vizsgálatot (31,1 euro = 9700 forint),
  • vérképet (kis rutint és vérvételt 3,9 euróért, ami körülbelül 1215 forint)
  • CRP-szint mérést a gyulladások kizárásához (9,73 euro = 3032 forint)
  • valamint a vérképhez tartozó, savval kapcsolatos extra vizsgálatot (4,38 euro = 1365 forint).

Ha azzal vetjük össze ezt az összeget, hogy egy 2015-ös KSH-s tanulmány szerint egy kórházi orvosok átlagosan 10 ezer forintnál is több hálapénzt kapnak vizsgálatonként, nem is tűnik olyan borsosnak.

Ausztriában egy zárt bonbont sem lehet elfogadni. Ha kinyitják és látszik, hogy nincs mellé csomagolva boríték, akkor rendben van. Ugyanis ha valaki orvosként pénzt fogad el a pácienstől és ez kitudódik, azonnal kirúgják

- mondta korábban egy Ausztriában dolgozó magyar orvos a Pénzcentrumnak..

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem