Cividale del Friuli, UD, Italy - June 20, 2017: Parking meter column in a square of an old town used as a parking lot with some out of focus cars in the background.

Erre mindenképp figyelj, ha idén nyáron a Balatonra mész: komoly büntetést osztanak az autósoknak

2024. április 18. 09:32

Balatonföldváron 10 százalékos emelésre számíthatnak az autósok a parkolódíjakban - a zónák nem változnak. Viszont a legtöbb balatoni településen nem változnak a tarifák és a fizetős övezetek sem. Fonyód még plusz ingyenes parkolókat is biztosít egy, a MÁV-tól bérelt területen.

A legtöbb balatoni településen nem változnak az idei évben a parkolódíjak, ahogyan a jegyköteles zónák határai is változatlanok maradnak - írja körképében a sonline.hu. Balatonföldváron viszont 10 százalékos emelésre számíthatnak az autósok a parkolódíjakban, visztont a fizetős övezetek nem változnak.

Fonyódon viszont nemhogy marad minden díj és zóna a régiben, tavaly óta az önkormányzat a MÁV-tól is bérel egy területet, ahol 200 autónak tudak ingyenes parkolást biztosítani - számolt be Erdei Barnabás alpolgármester. A portál még Zamárdit emeli ki, ahol szintén nem változnak a díjak. Balatonbogláron is minden marad a régiben: Mészáros Miklós polgármester szerint 100 millió forintos éves bevételt jelent a fizetős parkolás a városnak, ezt a közterületek gondozására fordítják. Siófokon a parkolási bevételek éves szinten 250 millió forintot jelentenek, itt sem változnak idén a tarifák és a zónák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem