18 °C Budapest
Így akarják kijátszani a rendszert a külföldiek: egyre többen tankolnak hamis rendszámmal

Így akarják kijátszani a rendszert a külföldiek: egyre többen tankolnak hamis rendszámmal

2022. augusztus 22. 21:01

Egy szlovák férfi egy más, magyar kocsira kiállított rendszámmal akart árstopos benzint vásárolni, azonban az MTI in formációi szerint végül a tankolásig se jutott, úgy megijedt. Ennek ellenére vádat emelt ellene a rendőrség.

Vádat emeltek Nagykanizsán egy szlovák férfi ellen, aki júliusban próbált hamis magyar rendszámmal olcsóbb üzemanyagot tankolni. A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba elmondása szerint a 22 éves férfi horvátországi nyaralásából utazott hazafele, amikor Nagykanizsára érve tankolni szeretett volna. Azért, hogy ne kelljen a külföldiekre vonatkozó magasabb árat kifizetnie a Szlovákiában beszerzett, műanyagból készült hamis magyar rendszámokat akarta használni.

Amikor a férfi a benzinkútra ért a kútkezelőtől megkérdezte, hogy mekkora mennyiséget vásárolhat, ám végül megijedt, és tankolás nélkül elhagyta a helyszínt. Az eredeti rendszámot nem sokkal messzebb, alig 50 méterre a kúttól visszaszerelte és az utánzatokaz az utastérbe tette.

Az esetről a kút munkatársai értesítették a rendőrséget, akik a vádlottat egy másik töltőállomáson érték utol és foglalták le a hamis rendszámtáblákat. A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség egyedi azonosítójellel való visszaélés miatt emelt vádat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?