33 °C Budapest
Egyre csak butulnak el a világ legerősebb országának lakói: ennek biztosan nem lesz jó vége

Egyre csak butulnak el a világ legerősebb országának lakói: ennek biztosan nem lesz jó vége

2024. május 22. 10:44

A University of Technology Sydney kutatói által végzett elemzés szerint az Egyesült Államokban az átlagos IQ-érték csökkenést mutat. Eközben Massachusetts kiemelkedik magas intelligenciapontszámával és oktatási eredményeivel, míg Új-Mexikó a lista végén helyezkedik el - jelentette a DailyMail.

Az Egyesült Államokban az átlagos IQ-érték csökkenése mellett is vannak államok, amelyek kiemelkednek intelligenciájukkal és oktatási eredményeikkel. A University of Technology Sydney kutatói egy tanulmányban 10 különböző mérőszámot elemeztek, mint például vizsgaeredményeket és IQ-szinteket, hogy meghatározzák az ország legintelligensebb államait. Massachusetts került az élre 81,63-as összpontszámmal, köszönhetően a magas átlagos IQ-értékének (104,3) és a felsőoktatási intézményekben végzettek nagy arányának. New Hampshire 79,52-es pontszámmal a második helyre került, míg Új-Mexikó 17,74 ponttal az utolsó helyen végzett.

A World Population Review 2023-as jelentése szerint az USA-ban az átlagos IQ 100-ról 98-ra csökkent. Az oktatáskutatók szerint ez az első alkalom volt, hogy a követés kezdete óta csökkenést figyeltek meg. Az elemzés során az "átlagos IQ" csak a teljes értékelés 15%-át tette ki. További fontos szempontok közé tartozott a főiskolai végzettség, és a középiskolai érettségivel rendelkezők aránya, valamint a műveltségi és matematikai képességek vizsgálatából származó adatok.

Massachusetts előnyt élvezett többek között a neves egyetemeinek köszönhetően is, amelyek hozzájárultak a magas felsőoktatási végzettségi arányhoz. Vermont negyedik helyezése részben a magas írni-olvasni tudásnak és érettségi aránynak köszönhető. Washington ötödik helyét pedig jelentős mértékben befolyásolta művészeti és kulturális iparának sikeressége.

Montana hatodik helyezése kiemelkedő átlagos IQ-jának (103,4) és magas írni-olvasni tudásának volt köszönhető. Az UTS Online szóvivője szerint sok állam lemaradásban van oktatás terén, ami aggodalomra ad okot a nemzet jövője szempontjából. A kutatók javaslata szerint az amerikai államoknak növelniük kellene az iskolák finanszírozását és befektetniük minőségi tanárokba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem