Happy small business owner preparing new order for delivery in her office. Female entrepreneur working on her own business. Online store business owner seller packing new clothes package post shipping box. E-commerce concept.

Elképesztő a zuhanás rengeteg magyar kedvenc kínai boltjánál: mi lesz így a legendás webáruházzal?

2024. május 15. 14:44

Az Alibaba Group Holding profitja 86%-kal csökkent a negyedik negyedévben, főként a részvénybefektetésekből származó értékvesztés miatt. Ennek ellenére a bevételei meghaladták az előzetes várakozásokat, miközben a cég bejelentette hongkongi tőzsdei jegyzésének elsődlegessé tételét - írja a CNN.

Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba Group Holding 86%-os profitcsökkenést jelentett a negyedik negyedévben, ami elsősorban a részvénybefektetésekből származó értékelési változásokra vezethető vissza. Ennek eredményeként az amerikai tőzsdén jegyzett részvényei közel 6%-kal estek a korai kereskedés során, annak ellenére, hogy a vállalat bevételei meghaladták az előzetes várakozásokat.

A cég bejelentette, hogy megújítja azt a tervét, amelyet először 2022-ben terjesztett elő, és amelynek célja a hongkongi másodlagos tőzsdei jegyzés elsődlegessé tételére irányul, miközben fenntartja New York-i elsődleges jegyzését. A kettős elsődleges jegyzés bevezetését augusztusra tervezik.

Az Alibaba nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt évben, miután 2023 márciusában bejelentette vállalati struktúrájának legnagyobb átalakítását 25 éves története során. A változás hat egységre bontotta a vállalatot és fokozott figyelmet fordított alaptevékenységeire, mint például a belföldi e-kereskedelemre.

A Covid-19 járvány utáni gazdasági lassulás és az ingatlanpiaci visszaesés közepette a kínai fogyasztók óvatosan költekeznek. Az Alibaba reagálva erre az olcsó termékek felé való elmozdulással növelte belföldi e-kereskedelmi eladásait, ami 7%-os bevételnövekedést eredményezett a március 31-ig tartó negyedévben.

A csoport nettó nyeresége ugyanakkor jelentős csökkenést mutatott: 3,27 milliárd jüanra (452 millió dollár) esett vissza az egy évvel korábbi 23,52 milliárd jüanról. Joe Tsai elnök pozitívumként említette a néhány termékkel kapcsolatos "zöldülést", mint például ruházati és elektronikus cikkek esetén. Hangsúlyozta a kínai fogyasztók költési képességét és annak összefüggését a jövőbe vetett bizalommal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Taobao és Tmall platformok negyedéves bevételeinek növekedése kiemelkedő volt versenytársak növekvő kihívásaival és piaci feltételekkel szemben. Az Alibaba belföldi kereskedelmi ágazata alacsony árú és diszkontorientált platformok, mint például Pinduoduo és Douyin robbanásszerű növekedése miatt került nyomás alá. A csoport összesített bevételi jelentése szerint 221,87 milliárd jüant ért el el a március 31-én zárult három hónapban, ami meghaladja az LSEG adatbázisának 219,66 milliárd jüanos konszenzusos előrejelzését.

Nemzetközi digitális kereskedelmi szegmensük kiemelkedő növekedést mutatott globális piaci részesedésük kiépítése és a globális fogyasztók Kínából származó olcsó termékek iránti érdeklődés étvágynak köszönhetően. Ezzel szemben veszteségük majdnem megduplázódott beruházásaik miatt. Végül az Alibaba felhő üzletágából származó külső AI-bevételek háromszámjegyű növekedést értek el az előző évhez képest.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem