Viladecans, Barcelona - November 1, 2016: Adidas store at the Style Outlets

Elképesztő bejelentést tett az Adidas: euró százmilliókat osztanak szét a világbotrány után

2024. április 17. 14:16

Kiheverte a Kanye Westtel való szakítást az Adidas, amit a 2024-re tervezett pénzügyi adatok is tükröznek. Eszerint a cég idénre mintegy 700 millió eurós nyereséget vár.

Optimista a kilátásait illetően az Adidas, a márkának úgy tűnik sikerült kihevernie a Kanye West rapperrel való szakítást. A cég 700 millió eurós nyereséget vár 2024-re, ami jelentős javulást jelenthet a korábbi, szinte példátlan veszteséges időszakhoz képest - írja a BBC.

A nemrég megjelent pénzügyi adatok szerint az Adidas 200 millió euróval magasabb nyereséget vár, mint amit eredetileg előre jeleztek. Ez részben annak köszönhető, hogy az első negyedév jobban alakult a vártnál, amiben szerepet játszott egy 336 millió eurós működési nyereség.

A cég közölte továbbá azt is, hogy további 150 millió euróért értékesítettek Yeezy termékeket (Kanye West márkája) a negyedév során, ami körülbelül 50 millió euró nyereséget eredményezett. Az Adidas egyébként azt tervezi, hogy eladja a Yeezy-készletének fennmaradó részét, amiből mindösszesen 200 millió euró bevételt vár az év folyamán.

A vállalat korábban ígéretet tett arra, hogy az eladásokból származó bevétel egy részét jótékony célokra fordítja, így 2022 novemberében szerződést bontott Westtel annak antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem