22 °C Budapest
Woman buying food at the supermarket and reading a label on a product - lifestyle concepts

Agyad eldobod: ennyivel olcsóbb a román Lidl, mint a magyar

2023. szeptember 20. 17:34

Újabb ár összehasonlító videó tűnt fel a TikTok-on, ami most a magyar és a román Lidl árait próbálta meg egymás mellé helyezni. Mutatjuk, hogy mik azok a termékek, amit biztosan olcsóbban tudsz beszerezni Romániában.

Jó ideje divat már a TikTok-on, hogy a tartalomgyártók, ha külföldön járnak csinálnak egy ár összehasonlító videót. Most Szabó Lili mutatta meg, hogy egyes termékek mennyibe kerülnek a romániai Lidl-ben, illetve mennyit kell értük itthon fizetnünk.

Az első, különösen szemet szúró termék az előre csomagolt saláta levelek, amik közül éppen a bébispenótot választotta ki a tiktokker. Átszámolva ez a termék 435 forintba kerül kint, míg itthon 700-800 forintot kérnek el érte. A zöldség-gyümölcsénél maradva azt is sokkoló látni, hogy egy ránézésre 125 grammos áfonya kint 615 forint, míg itthon 1800 forintba kerül.

A Lidl sajátmárkás pörkölt mandulájának csomagja 962 forintba kerül, míg ugyanez a zacskó egy magyar üzletben már 1399 forint. Ezzel párhuzamosan egy csomag sonka itthon 699 forint, Romániában pedig 577 forintot kérnek el ugyanezért a termékért. Ez viszont még csak a jéghegy csúcsa: a Barilla tészta a román Lidl-ben 423 forintba kerül, míg itthon 1199 forintba kerül ugyanaz a félkilós spagettitészta.

@szaboliliszl

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

♬ PC Keyboard 01-Numeric Key 3 - OtoLogic

Persze van példa arra is, hogy valami itthon kerül kevesebbe. Ilyen a sajátmárkás csokis keksz, ami Magyarországon 465 forint, míg Romániában 500 forint, de a liszt is olcsóbb itthon: 1 kg ugyanis a román Lidl-ben 146 forintba kerül, míg itthon 139 forintba. Ahogyan a cukrot is jobban megéri itthon vásárolni. Kint kereken 400 forint ugyanis egy kiló kristálycukor, míg itthon 395 forintért vesztegetik ugyanezt a terméket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK

Az év eleje óta a forint 2,3 százalékkal gyengült az euróval, 5,2 százalékkal a dollárral szemben, de 2,7 százalékkal áll erősebben a svájci frank ellenében.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem