7 °C Budapest

Beütött az ajándék para? Mutatunk néhány last minute ötletet

2017. december 22. 05:30

Halogattad az ajándékvásárlást és mindjárt itt a szenteste? Esetleg elfeledkeztél egy-egy rokonról, akivel legutóbb egy éve találkoztál? Pánikra semmi ok, mutatunk néhány ajándékot, melyekkel még egyáltalán nem késtél el, és aránylag kevés energia-befektetéssel beszerezhetők.

Ajándékkártya

Ez gyakorlatilag a készpénz személyesebb változata. Ha tudjuk, hogy valaki szereti a könyveket, elektronikai kütyüket, ruhákat vagy kozmetikumokat, akkor jó ötlet lehet elmenni egy-egy ilyen típusú boltba és leemelni egy néhány ezer forintos ajándékkártyát.

Nyereménybetét

Ha a megtakarítás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, akkor ajándékozhatunk nyereménybetétet. Ez gyakorlatilag egy olyan befektetés, amely bármelyik pillanatban névértéken visszaváltható. Ráadásul nemcsak azért jó ajándék, mert az ajándékozott hozzájárulása nélkül megköthető, hanem azért is, mert rendszeresen ajándékokat is kisorsolnak a betéttel rendelkezők között.

Ajándékozz zenét

Számtalan online zenei streamingszolgáltatás is elérhető már hazánkban. Ezeknek előnye, hogy nem kell egyenként letöltögetni az internetről a dalokat vagy az albumokat, hanem hozzáférést kapunk több tízmillió dalhoz, és egy kattintással tehetjük őket akár internet nélkül is elérhetővé a telefonunkon, tabletünkön vagy számítógépünkön.

Az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás a Spotify, melynek a prémium változata (az ingyenes verzióhoz képest ebben többek között nincsenek reklámok, személyre szabott listákat kapunk és nemcsak albumokat, hanem konkrét zeneszámokat választhatunk ki lejátszásra) havonta 5 euróba (kb. 1600 forint, évente 19 ezer) kerül, igaz, az első hónap most mindössze 1 euróért megrendelhető.

Még jobban is járhatunk, ha egy egész családnak ajándékozzuk a szolgáltatást, így havi 8 euróért (kb. 2500 forint, évente 30 ezer) hat ember is használhatja a szolgáltatást, igaz, a feltételek szerint csak akkor, ha ugyanazon a címen laknak.

Másik megoldás lehet az Apple Music, szolgáltatásában hasonló, nemcsak iPhone-okra elérhető, az egyéni csomag 1490 forint havonta (évente 17 880), a családi csomag pedig 2290 forint (évi 27 480), és ezt is hatan használhatják egyszerre. Ráadásul most mindkét csomag esetében ingyen próbálhatjuk ki a szolgáltatást három hónapig.

Jól jönne egy kis pénz karácsony előtt? Mit szólnál 300 ezer forinthoz?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Ajándékozz filmeket

A zene-streamingszolgáltatásokhoz hasonlóan filmeket is nézhetünk kedvező áron a neten. Az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás a Netflix, itt minőségtől és attól függően, hogy hányan nézhetik egyszerre a szolgáltatást, 8 eurótól (kb. 2500 forint) 12 euróig (kb. 3800 forint) terjed az előfizetési díj, tehát évente 30 és 45 ezer forint közötti összegbe kerül majd nekünk a szolgáltatás fenntartása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nemrég az HBO is elérhetővé tette online tékáját otthoni HBO-előfizetés nélkül is. Ennek díja 1990 forint. Mind a Netflix, mind az HBO esetén promóciós időszak keretében ráadásul az első hónapot ingyen kapjuk.

Ezek a szolgáltatások ráadásul nyelvtanulásnak sem utolsók, hisz eredeti nyelven, angol felirattal is nézhetjük a filmeket (a Netflixen legtöbbször csak így, mivel kevés a magyarul is elérhető tartalom).

Ajándékozz fesztiválbérletet

Már elérhetők bérletek a 2018-as nyári fesztiválokra, ráadásul kedvezménnyel. A Sziget Fesztiválra 19 900 forintba kerül egy napijegy, a bérletek pedig 53 900 és 82 500 forint közötti összegbe kerülnek, attól függően, hogy hány napra érvényeset veszünk.

Idén először részletfizetésre is van lehetőség. A hétnapos bérletet 21 ezer forintos részletekben is megvehetjük, igaz, ebben az esetben 105 ezer forintot kell érte fizetni összesen.

A Péterváradi erődben, Újvidéken szervezett Exit Fesztiválra jóval olcsóbbak a jegyek, mint a szigetre, a négynapos jegy 19 900 forintba kerül, és aki még ennél is kevesebbet akar fizetni, ugyanakkor egy családias, közéleti, alternatív fesztiválra vágyik, annak pedig a Bánkitó Fesztivál bérlete is elérhető 17 500 forintért.

Főzőtanfolyam

Megannyi tanfolyam közül válogathatunk a neten, elég, ha rákeresünk a Google-ben. Jellemzően néhány tízezer forintba kerülnek a legdrágább és legkülönlegesebb, míg 10 és 20 ezer forint közötti összegbe az olcsóbb tanfolyamok. Ráadásul ez a jövőre nézve is előnyös, hiszen lényegesen olcsóbb otthon enni, mint éttermekben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem