13 °C Budapest

Százmilliók gyűlnek telefonon az ítéletidő károsultjainak

Pénzcentrum
2010. június 21. 13:32

Ma délelőttig több mint 793 ezer hívás futott be a 1752-es Nemzeti Segélyvonalra, melynek révén közel kétszázmillió forintot adományoztak a telefonálók. A 1749-re pedig további 140 millió forint adomány érkezett múlt hét szerda éjfélig.

Immár több mint egy hónapja tart a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány gyűjtése, amit a májusi - júniusi ítéletidő áldozatainak megsegítése érdekében indítottak május 17-én. Az elmúlt időszakban már több mint 793 ezer telefonhívás érkezett a 1752-es Nemzeti Segélyvonalra, mellyel önmagában is majdnem kétszázmillió forint gyűlt össze, más csatornákon pedig további 215 millió forint adomány érkezett az alapítványhoz. Így a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány egyedül több mint 400 millió forintot gyűjtött eddig össze a károk enyhítésére.

A 1752 a Telenor és a Vodafone hálózatából nem elérhető. A mobiltársaságok külön számon szerveznek gyűjtést az árvízkárosultak megsegítésére. A mobilcégek (Telenor, T-mobile, Vodafone) által indított 1749-es telefonszámot tárcsázva, vagy ugyanerre a számra az "ARVIZ" illetve "ÁRVÍZ" szót SMS-ben elküldve 200 forint adományozható a védekezési munkáltatok támogatására és az ítéletidő károsultjainak megsegítésére. Az itt beérkező adományok a Magyar Vöröskereszten keresztül érkeznek célba.

A 1749-re több mint 707 ezer darab telefonhívással illetve rövid szöveges üzenettel 140 millió forintot meghaladó adomány érkezett múlt hét szerda éjfélig. A segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200 Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül fordítják bajbajutottak megsegítésére. A szervezet a beérkezett adományokból a rászoruló családokat segíti majd. Elsőként tartós élelmiszereket, fertőtlenítőszereket juttat el az árvíz által leginkább sújtott települések számára. A későbbiekben pedig a családok otthonainak újjáépítésében is részt vállal, építőanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem