2 °C Budapest

Pálinkát neveztek el a miniszterelnökről: koppintás vagy hírverés?

2009. november 30. 15:02

Hálájuk jeléül Borisovkának nevezték el az idei főzetet a vidéki bolgárok, miután Boiko Borisov miniszterelnök közbenjárására elvetették a házi főzésű pálinkák megadóztatásának tervét a balkáni országban.

A parlament már éppen megszavazni készült a költségvetési bizottság által előterjesztett javaslatot, amikor a miniszterelnök jobb belátásra bírta a képviselőtársait, így az alkoholra vonatkozó adótervet elvetették. A miniszterelnök felszólalásának hátterében az állt, hogy a vidéki lakosság körében közfelháborodást váltott ki, amikor meghallották, hogy 2010-től jövedéki adót vetnének ki az évszázados hagyományokkal rendelkező házi főzésű tömény italokra.


Boiko Borisov, a hagyományőrző politikus

Borisov - aki egyébként fekete öves karatés - kiállt a vidékiek mellett, akik évente továbbra is 30 literig adómentesen főzhetnek pálinkát. A fővárostól 170 kilométerre fekvő Kapatovo lakói hálájuk jeléül Borisovkának nevezték az idei főzetet, amiből néhány palackkal küldtek is az elnöknek.

Vidéken mindenki ünnepelt, amikor meghallották a hírt, sokak szerint ideje volt tisztába rakni az évszázados hagyománnyal rendelkező pálinkafőzés körüli vitákat. Az elnök elmondta, hogy nem azokat kell egy újabb adótétellel sújtani, akik nehéz fizikai munkát végeznek az ültetvényeket.

A kieső bevételeket a szerencsejátékokra kivetett többletadóval kívánja pótolni a bolgár költségvetés. Az ötlet egyébként nem egyedülálló, mivel az oroszoknál is kapni már az elnök után Putyinkának elnevezett vodkát.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?