26 °C Budapest

Megnyílt az első marihuana-kávézó Amerikában

2009. november 20. 18:02

Az Oregon államban található Portlandben nyílt meg az Egyesült Államok első olyan kávézója, ahol a betegek - recept ellenében - marihuánát kaphatnak és azt ott el is fogyaszthatják.

Az Egyesült Államokban évek óta folyik a vita a marihuana legalizálásáról. Egy tucat államban már ma is lehet legálisan, orvosi recept ellenében fogyasztani. Eddig azonban a "betegek" csak kiváltani tudták az erre szakosodott boltokban a marihuanát, elfogyasztaniuk máshol kellett. A portlandi Cannabis Café az első olyan hely az országban, ahol el is lehet már fogyasztani a szert, elzárva természetesen a kínácsi tekintetektől.

A tulajdonos, Eric Solomon szerint az üzlet forgalmát gyorsan fellendíthetik a marihuana témakörben szerveződő esküvők, filmklubok és esti mulatságok - írta a Telegraph. A kávézó zárt klubként működik, ahová csak az léphet be, akinek Oregon állam által kiállított marihuana-fogyasztási engedélye van. Jelenleg az állam 21 000 lakója rendelkezik hasonló papírral.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem