1 °C Budapest

Téged megvisel a telefonváltás?

Pénzcentrum
2009. november 16. 16:57

Tapasztalataim szerint nagyjából kétféle módon reagálnak az emberek a mobiltelefonjaikra. Az egyik csoport érzelmi alapon kötődik hozzá, évekig tartogatja, kín számára a tudat, hogy le kell cserélni a készüléket, a másik típus alig várja, hogy kipróbáljon egy új készüléket, legkésőbb a hűségszerződés lejárta után azonnal új készülék után néz. Te melyik csoportba tartozol?

Féltve óvod a telefonod a legkisebb karcolástól is, vagy az is csak egy a sok használati tárgy a táskád mélyén? Óvod az akkumulátorát, és csak teljesen lemerült állapotban töltöd fel, vagy úgysem lesz nálad annyit, hogy vigyázni kéne az élettartamára? Új telefon vásárlásakor egy régihez hasonlítót keresel, vagy alig várod, hogy kipróbálj egy frissebb, újabb, szebb készüléket?

Nagyjából ezek azok a kérdések, amik megosztják a társadalmat telefon ügyben. Persze ott van még a multifunkciós készülékek és az egyszerű, telefonálásra és sms-küldésre alkalmas készülékek híveinek örök csatája, nem is beszélve a Nokia- (és most már iPhone-) rajongók kontra világ összecsapásról, de ezek azért jóval kisebb horderejűek. Bár talán annyira nem is. Hiszen épp a technológiai újdonságok iránt fogékonyak azok, akik képesek félévente lecserélni egyébként teljesen működőképes készüléküket, csak azért, mert abban kezelhetőbb az e-mail küldés, szélesebb a szélessáv, vagy gyorsabb a processzor és több a memória.

Talán nem árulok vele zsákbamacskát, ha elárulom, főleg a fiatalabb ismerőseim azok, akik folyamatosan cserélgetik a készülékeiket: akár kényelmi, akár esztétikai, akár használhatósági szempontokból, de legkésőbb a régi szerződésben foglalt hűségnyilatkozat lejárta után azonnal új készülék után néznek. Az idősebb korosztály körében többen vannak, akik csak a telefonok legalapvetőbb funkcióit használják és az ő körükben vannak többen azok, akik óvják és védik a készüléküket, a garancia, a hűségnyilatkozat, sőt a tervezett használati idő lejárta után is. Te melyik csoportba tartozol? Szavazz itt, az eredményekből kiderül, mennyire tartós használati cikk egy mobiltelefon.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?