29 °C Budapest

Téged megvisel a telefonváltás?

Pénzcentrum
2009. november 16. 16:57

Tapasztalataim szerint nagyjából kétféle módon reagálnak az emberek a mobiltelefonjaikra. Az egyik csoport érzelmi alapon kötődik hozzá, évekig tartogatja, kín számára a tudat, hogy le kell cserélni a készüléket, a másik típus alig várja, hogy kipróbáljon egy új készüléket, legkésőbb a hűségszerződés lejárta után azonnal új készülék után néz. Te melyik csoportba tartozol?

Féltve óvod a telefonod a legkisebb karcolástól is, vagy az is csak egy a sok használati tárgy a táskád mélyén? Óvod az akkumulátorát, és csak teljesen lemerült állapotban töltöd fel, vagy úgysem lesz nálad annyit, hogy vigyázni kéne az élettartamára? Új telefon vásárlásakor egy régihez hasonlítót keresel, vagy alig várod, hogy kipróbálj egy frissebb, újabb, szebb készüléket?

Nagyjából ezek azok a kérdések, amik megosztják a társadalmat telefon ügyben. Persze ott van még a multifunkciós készülékek és az egyszerű, telefonálásra és sms-küldésre alkalmas készülékek híveinek örök csatája, nem is beszélve a Nokia- (és most már iPhone-) rajongók kontra világ összecsapásról, de ezek azért jóval kisebb horderejűek. Bár talán annyira nem is. Hiszen épp a technológiai újdonságok iránt fogékonyak azok, akik képesek félévente lecserélni egyébként teljesen működőképes készüléküket, csak azért, mert abban kezelhetőbb az e-mail küldés, szélesebb a szélessáv, vagy gyorsabb a processzor és több a memória.

Talán nem árulok vele zsákbamacskát, ha elárulom, főleg a fiatalabb ismerőseim azok, akik folyamatosan cserélgetik a készülékeiket: akár kényelmi, akár esztétikai, akár használhatósági szempontokból, de legkésőbb a régi szerződésben foglalt hűségnyilatkozat lejárta után azonnal új készülék után néznek. Az idősebb korosztály körében többen vannak, akik csak a telefonok legalapvetőbb funkcióit használják és az ő körükben vannak többen azok, akik óvják és védik a készüléküket, a garancia, a hűségnyilatkozat, sőt a tervezett használati idő lejárta után is. Te melyik csoportba tartozol? Szavazz itt, az eredményekből kiderül, mennyire tartós használati cikk egy mobiltelefon.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm