13 °C Budapest

Téged megvisel a telefonváltás?

Pénzcentrum
2009. november 16. 16:57

Tapasztalataim szerint nagyjából kétféle módon reagálnak az emberek a mobiltelefonjaikra. Az egyik csoport érzelmi alapon kötődik hozzá, évekig tartogatja, kín számára a tudat, hogy le kell cserélni a készüléket, a másik típus alig várja, hogy kipróbáljon egy új készüléket, legkésőbb a hűségszerződés lejárta után azonnal új készülék után néz. Te melyik csoportba tartozol?

Féltve óvod a telefonod a legkisebb karcolástól is, vagy az is csak egy a sok használati tárgy a táskád mélyén? Óvod az akkumulátorát, és csak teljesen lemerült állapotban töltöd fel, vagy úgysem lesz nálad annyit, hogy vigyázni kéne az élettartamára? Új telefon vásárlásakor egy régihez hasonlítót keresel, vagy alig várod, hogy kipróbálj egy frissebb, újabb, szebb készüléket?

Nagyjából ezek azok a kérdések, amik megosztják a társadalmat telefon ügyben. Persze ott van még a multifunkciós készülékek és az egyszerű, telefonálásra és sms-küldésre alkalmas készülékek híveinek örök csatája, nem is beszélve a Nokia- (és most már iPhone-) rajongók kontra világ összecsapásról, de ezek azért jóval kisebb horderejűek. Bár talán annyira nem is. Hiszen épp a technológiai újdonságok iránt fogékonyak azok, akik képesek félévente lecserélni egyébként teljesen működőképes készüléküket, csak azért, mert abban kezelhetőbb az e-mail küldés, szélesebb a szélessáv, vagy gyorsabb a processzor és több a memória.

Talán nem árulok vele zsákbamacskát, ha elárulom, főleg a fiatalabb ismerőseim azok, akik folyamatosan cserélgetik a készülékeiket: akár kényelmi, akár esztétikai, akár használhatósági szempontokból, de legkésőbb a régi szerződésben foglalt hűségnyilatkozat lejárta után azonnal új készülék után néznek. Az idősebb korosztály körében többen vannak, akik csak a telefonok legalapvetőbb funkcióit használják és az ő körükben vannak többen azok, akik óvják és védik a készüléküket, a garancia, a hűségnyilatkozat, sőt a tervezett használati idő lejárta után is. Te melyik csoportba tartozol? Szavazz itt, az eredményekből kiderül, mennyire tartós használati cikk egy mobiltelefon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem