Kísérleti mobiljegy - májusban döntenek

Pénzcentrum
2008. április 23. 15:22

Régóta tervezi a BKV Zrt., hogy bevezeti a kísérleti mobiljegyet Budapesten. A Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén megszületett döntésével már jóváhagyta a mobiljegy árát és az érvényességi időkorlátokat is. A májusi közgyűlésen határozhatnak a tesztelés kezdési időpontjáról, amennyiben pozitívan ítélik meg a technológia bevezetését.

A kísérleti mobiljegy ötlete már korábban felmerült a BKV Zrt-nél. Folyamatos egyeztetések után dolgozta ki a cég a jegy működési elvét. A tavaly decemberi közgyűlésen már meghatározták a mobiljegy árát, illetve érvényességi idejét. A korábban is már ismert közgyűlési döntés értelmében az ilyen típusú jegyekért 499,- Ft-ot, plusz az SMS árát kell kifizetni. Hétköznap 60, hétvégén 90 percig lesz érvényes az SMS-ben megváltható jegy.

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés májusi ülésén pozitívan ítéli meg az eddigi előkészületi munkálatokat, az esetben folytatódhat a munka. A tulajdonosi döntést követően fogja majd a tényleges tárgyalásokat elkezdeni a BKV Zrt. a kísérleti mobiljegy tesztelését illetően is a szerződéses partner választásához.

A kísérleti mobiljegyet több európai nagyvárosban is örömmel fogadták az utasok. Így Budapesten is pozitív fogadtatásra lehet számítani, hiszen megkönnyíti, és kényelmesebbé teszi majd a jegyvásárlást.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35