Vége! Megbukott nálunk a legendás svéd vállalat!

Pénzcentrum
2010. április 15. 10:02

Taggyűlése március elsején döntött arról, hogy nyolcévi működés után végelszámolással megszűnik a Findus Hungária Élelmiszer-forgalmazó és Szolgáltató Kft. - írja a Napi Gazdaság.

A magyar leányvállalatot 2002-ben hozta létre a hat évtizedes múltra visszatekintő, svéd eredetű Findus Sverige AB. A cél az volt, hogy a skandináv márkát és az egészséges fagyasztott termékeket, halkülönlegességeket a magyarországi piacon is meghonosítsák.

 

Fotó: findus.hu


A Napi Gazdaság információi szerint a Findusnak nincs jelentős tartozása, megszűnése kinnlevőségeinek növekedésével, a keresletcsökkenéssel, valamint az árfolyamváltozás hatásaival magyarázható.

A tulajdonos azt követően döntött a 12 dolgozót foglalkoztató cég végelszámolásáról, hogy felmérte: a piaci pozíciók javítására nem sok esély van, a veszteségeket pedig nem szabad tovább növelni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?