31 °C Budapest

Nem adják fel a Megyeri híd károsultjai

Pénzcentrum
2010. április 14. 10:02

Továbbra sem zárult le a Megyeri híd károsultjainak ügye. Az építkezésen dolgozó több mint 200 alvállalkozóból ugyanis mintegy két tucat cég nem hajlandó megegyezni a számlákat ki nem fizető cég felszámolójával - írja a Népszava.

A károsultak már több mint két éve küzdenek a fizetségükért. Azok a társaságok, amelyek végül megállapodtak a Ganz Híd-, Daru-, Acélszerkezet-gyártó (Ganz Acél) Zrt. megbízottaival, általában a számláik értékének csupán a néhány százalékát kapták meg.

Az alvállalkozók elfogadhatatlannak tartják, hogy a jogosan kiszámlázott összegnek csupán a töredékét fizesse ki a Ganz Acél, ezért folytatják a jogi küzdelmet a pénzükért. Az egyik pórul járt társaságnak például mintegy 12 millió forinttal tartozik a felszámolás alatt álló vállalat.

A Ganz Acél alvállalkozóival szembeni tartozása számítások szerint 800 millió és 1,2 milliárd forint közé volt tehető. A megkárosítottak feljelentése nyomán csődbűntett gyanújával nyomoz a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága is

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10