28 °C Budapest

Lidl és Tesco: indulatok és tiltakozás

2009. június 12. 10:15

Egyre erősebben és hatékonyabban lépnek fel a helyi civil szervezetek a nemzetközi multik ellen. Nagy-Britanniában az elmúlt napokban két hipermarket megépítése ellen is tüntettek a környékbeli lakosok.

Helyi civilek Lymington városkájának polgármesteri hivatala előtt tiltakoztak az ellen, hogy településükön megépüljön egy ipari park, benne egy Lidl-raktárral. Véleményük szerint az összesen 42 ezer négyzetméter alapterületű létesítmények túlságosan leterhelnék a környék infrastruktúráját.

A civilek számítása szerint napi 500 teherautó dübörögne keresztül városukon, jelentős környezetszennyezést okozva ezzel.

A Lidl azzal védekezik, hogy az új létesítmény 200 munkahelyet teremt, ez pedig a jelenlegi munkanélküliségi adatokat látva igencsak fontos tény. A civilek fellépésének köszönhetően a képviselőtestület várhatóan újratárgyalja majd az ügyet.

Hasonló volt az az akció, amit Beeston-i lakosok szerveztek. Ők egy új Tesco ellen tiltakoztak, ami 9 ezer négyzetméter alapterületű lesz, és a hírek szerint 400-nál is több munkahelyet teremt majd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A civilek úgy látják, a Tesco túl nagy lenne a helyi igényekhez képest, ráadásul a környéken több hasonló áruház is található. Ugyanakkor ők is attól tartanak, hogy a hipermarket jelentősen növelné a forgalmat, a zajt és a légszennyezettséget a kisvárosban és környékén.

Úgy tűnik azonban, hogy a tiltakozás eredménytelenül végződött, hiszen az önkormányzat tegnap megadta az engedélyt az építkezés megkezdésére. A Tesco menedzsmentje azonban ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek azért, hogy az áruház ne okozzon zavart a város életében.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?