13 °C Budapest

Lidl és Tesco: indulatok és tiltakozás

2009. június 12. 10:15

Egyre erősebben és hatékonyabban lépnek fel a helyi civil szervezetek a nemzetközi multik ellen. Nagy-Britanniában az elmúlt napokban két hipermarket megépítése ellen is tüntettek a környékbeli lakosok.

Helyi civilek Lymington városkájának polgármesteri hivatala előtt tiltakoztak az ellen, hogy településükön megépüljön egy ipari park, benne egy Lidl-raktárral. Véleményük szerint az összesen 42 ezer négyzetméter alapterületű létesítmények túlságosan leterhelnék a környék infrastruktúráját.

A civilek számítása szerint napi 500 teherautó dübörögne keresztül városukon, jelentős környezetszennyezést okozva ezzel.

A Lidl azzal védekezik, hogy az új létesítmény 200 munkahelyet teremt, ez pedig a jelenlegi munkanélküliségi adatokat látva igencsak fontos tény. A civilek fellépésének köszönhetően a képviselőtestület várhatóan újratárgyalja majd az ügyet.

Hasonló volt az az akció, amit Beeston-i lakosok szerveztek. Ők egy új Tesco ellen tiltakoztak, ami 9 ezer négyzetméter alapterületű lesz, és a hírek szerint 400-nál is több munkahelyet teremt majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A civilek úgy látják, a Tesco túl nagy lenne a helyi igényekhez képest, ráadásul a környéken több hasonló áruház is található. Ugyanakkor ők is attól tartanak, hogy a hipermarket jelentősen növelné a forgalmat, a zajt és a légszennyezettséget a kisvárosban és környékén.

Úgy tűnik azonban, hogy a tiltakozás eredménytelenül végződött, hiszen az önkormányzat tegnap megadta az engedélyt az építkezés megkezdésére. A Tesco menedzsmentje azonban ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek azért, hogy az áruház ne okozzon zavart a város életében.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07