11 °C Budapest

Lidl és Tesco: indulatok és tiltakozás

2009. június 12. 10:15

Egyre erősebben és hatékonyabban lépnek fel a helyi civil szervezetek a nemzetközi multik ellen. Nagy-Britanniában az elmúlt napokban két hipermarket megépítése ellen is tüntettek a környékbeli lakosok.

Helyi civilek Lymington városkájának polgármesteri hivatala előtt tiltakoztak az ellen, hogy településükön megépüljön egy ipari park, benne egy Lidl-raktárral. Véleményük szerint az összesen 42 ezer négyzetméter alapterületű létesítmények túlságosan leterhelnék a környék infrastruktúráját.

A civilek számítása szerint napi 500 teherautó dübörögne keresztül városukon, jelentős környezetszennyezést okozva ezzel.

A Lidl azzal védekezik, hogy az új létesítmény 200 munkahelyet teremt, ez pedig a jelenlegi munkanélküliségi adatokat látva igencsak fontos tény. A civilek fellépésének köszönhetően a képviselőtestület várhatóan újratárgyalja majd az ügyet.

Hasonló volt az az akció, amit Beeston-i lakosok szerveztek. Ők egy új Tesco ellen tiltakoztak, ami 9 ezer négyzetméter alapterületű lesz, és a hírek szerint 400-nál is több munkahelyet teremt majd.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A civilek úgy látják, a Tesco túl nagy lenne a helyi igényekhez képest, ráadásul a környéken több hasonló áruház is található. Ugyanakkor ők is attól tartanak, hogy a hipermarket jelentősen növelné a forgalmat, a zajt és a légszennyezettséget a kisvárosban és környékén.

Úgy tűnik azonban, hogy a tiltakozás eredménytelenül végződött, hiszen az önkormányzat tegnap megadta az engedélyt az építkezés megkezdésére. A Tesco menedzsmentje azonban ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek azért, hogy az áruház ne okozzon zavart a város életében.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem