13 °C Budapest

Töretlen kereslet a városi logisztikai fejlesztésekre

2009. február 26. 15:15

A Convergence Capital fejlesztéseként megvalósuló Citypoint9 projekt az elmúlt években egyre erősödő városi logisztikai igényekre kínál folyamatosan bővülő megoldást az üzleti szféra számára.

A park jelenlegi 85%-os telítettségét követően 2009 második negyedévében immár a logisztikai központ harmadik fázisa, a 9.100 m2-es "C" épület kerül majd átadásra. A legkisebb bérelhető raktáregység itt is 510 m2 lesz, az iroda és egyéb helyiségek pedig továbbra is a bérlői igények szerint kerülnek kialakításra, tudtuk meg Dobos Csabától, a Colliers International Budapesti irodájának ipari ingatlanokra szakosodott tanácsadójától.

A bróker két sikeres üzletkötésről is beszámolt. A 2008-as szerződéskötést követően 2009 márciusában költözik a Citypoint9-be az építőiparban érdekelt, melegburkolattal foglalkozó New York-i székhelyű bérlő, a Nastasi & Associations Inc. A cég, amely idén tavasszal kezdi meg üzleti tevékenységét Magyarországon, hosszú távú bérleti szerződést írt alá közel 500 m2 raktár-, és 100 m2 irodaterületre.

Citypoint9 (Fotó: Colliers International)


A másik szerződést a zuhanykabinokat gyártó Roltechnik Hungária Kft.-vel írták alá 2009 januárjában. A bérlő az átadás előtt levő "C" épület két egységére - 920 m2 raktár-, valamint 100 m2 irodaterületre - szerződött ugyancsak hosszú távra, 2009 júniusi beköltözéssel. A cég az előbérleti szerződés aláírása után már januárban megkezdte működését, ideiglenes jelleggel a park "D" épületében.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07